Labdarúgás

Zidane kimondta, Bale nem illik bele az elképzeléseibe

“Ha cserélhettem volna egy negyediket, akkor sem őt küldöm be” – mondta Zidane.

Azt eddig is tudni vélte a közvélemény, hogy a walesi játékos nem Zidane kedvence, ám a francia tréner a legtöbb esetben óvatosan fogalmazott játékosával kapcsolatban. A 30. életévét júliusban betöltő szélső nem játszott a mai utolsó bajnoki mérkőzésen, amelyet a Real Madrid hazai pályán vesztett el a Real Betis ellen. Zinedine Zidane a mérkőzést követően megkapta a kérdést, miért nem játszatta Bale-t, amire a szakvezető igen egyenes és sokatmondó választ adott.

1

“Nem tudom, hogy utoljára léphetett volna-e a pályára vagy nem, majd meglátjuk. Sajnálom, hogy nem játszhatott, de értsék meg, ha úgy érzem, hogy valaki nem illik megfelelően a csapatomba, akkor meghozom ezt a döntést.”

“Senki nem fogja megkérdőjelezni, hogy Bale mennyit tett ezért a klubért a múltban, de nekem edzőként a jelenben kell élnem. Az elmúlt hetekben más játékosokra adtam le a voksom és ha ma van egy negyedik cserelehetőségem, akkor sem őt küldtem volna be. Ezek nehéz döntések, de számomra mindig az az első, hogy a csapat érdekeit szolgáljam.”

Nehéz elképzelni tehát, hogy ezek mellett a feltételek mellett Gareth Bale a jövőben is a Real Madridot erősítse. A háromszoros BL-győztes támadó iránt több angol klub is érdeklődik.

Fel