Labdarúgás

Zidane dühös lett: “az is igaz, hogy az egyik nap fél lábbal kint vagyok, a következőben…”

Az elmúlt hónapokban a spanyol média időről időre komoly kritikával illeti Zinédine Zidane-t, a Real Madrid francia vezetőedzőjét. Jön egy-egy rosszabb, nem várt eredmény és azonnal felvetődik a kérdés, hogy inog-e a kispadja.- írta az M4Sport

Emellett több döntését is folyamatosan megkérdőjelezik: jól bánik-e játékosokkal, kiemelve a szerb Jovic esetét, a walesi Bale-t, a norvég Ödegaardot vagy a belga Eden Hazard-t.

A szezon folyamán először december elején ment neki a francia edzőnek és a csapatnak erőteljesen a hispán média, amikor a Real Madridot oda-vissza verte az ukrán Sahtar Donyeck a Bajnokok Ligájában. Abból a gödörből sikerült kikecmeregniük a királyiaknak, fontosabbnál fontosabb győzelmeket arattak, a lendület viszont január közepéig tartott ki.

Ekkor a spanyol szuperkupa elődöntőjében a baszk Athletic Bilbao legyőzte a Zidane-legénységet, ami – ha nehezen is – még lenyelhető lett volna, de közvetlenül utána a Spanyol Kupából is búcsúzni kényszerült a csapat, ráaádsul a harmadosztályú Alcoyanóval szemben.

Ha mindez nem lett volna elég, a bajnokság 21. fordulójában a Levante vendégként győzte le a Real Madridot, minek következtében az éllovas városi rivális Atlético Madrid már 10 ponttal előzi meg, és még a második helyét is elveszítette a csapat a tabellán, az „ősellenség” Barcelona került elé, amely ugyancsak küszködik a szezonban.

Mindent összevetve nem alaptalan a spanyol média kritikus hangvétele, amelyet Zidane a jelek szerint csak eddig tűrt el. A bajnokságban a következő ellenfél a sereghajtó Huesca lesz, a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón pedig élt az alkalommal a francia edző, hogy a média képviselői nagy számban hallgatják és kvázi ellentámadásba lendült.

A kifakadás:

Nem érdemeljük meg, hogy állandóan elétek tartsuk az arcunkat a szezon végéig. Én nem fogom ezt engedni, ahogyan a játékosok sem. Mondjátok a szemembe, ha azt akarjátok, hogy menjek, ne csak a hátam mögött. Megértem, hogy ti csak a munkátokat végzitek, és az is igaz, hogy az egyik nap fél lábbal kint vagyok, a következőben már egy kicsit beljebb. Aztán, ha pedig jön egy döntetlen vagy egy zakó, megint kint láttok engem. Ez a helyzet. Ez az, amit ti műveltek. Igen, kiakadok, mert ti csináljátok a dolgotokat, mi próbáljuk a miénket, amihez láthatóan az is hozzátartozik, hogy tartjuk a pofánkat, legyen hova ütni. Így aztán folyamatosan harcolnunk kell. Ugyanakkor nem ártana, ha csak egy kicsit tisztelnétek az embereket, akik dolgoznak.”

Martin Ödegaard, aki január végén kölcsönben az angol Arsenal csapatához ment, több játéklehetőség reményében:

Ödegaardnak mondtam, hogy maradjon, de ahhoz egy kicsit le kellene nyugodnia és harcolnia a helyéért. Ez volt a kérésem, de a legfontosabb az, hogy alapvetően elégedett voltam vele.”

Hazard, aki újra sérüléssel bajlódik.

Szeretnénk Hazard-t jó állapotban, problémamentesen látni. Eljön ennek is a napja, amikor már nem lesz sérült. Valamiben viszont mindenképpen változtatnia kell ahhoz, hogy jobb legyen nálunk. De higgyék el, ő az, aki leginkább ezt szeretné.”

Vinícius Júnior, akit érkezésekor őstehetségnek kiáltottak ki, de még mindig adós az igazán jó játékkal és a gólokkal a fiatal brazil támadó:

El kell végeznie a munkát, amire képes. Vele kapcsolatban semmi különöset nem mondhatok: 19 éves és még nagyon sokat kell tanulnia, ahogyan ez igaz minden ilyen fiatalra. Nagyon próbálkozik, mi pedig segítjük őt, hogy minél jobban játsszon. Tőle is csak azt várom el, amit a többiektől, hogy képességeikhez mértem száz százalékot adjanak ki magukból. Nem állok neki panaszkodni, de jelenleg összesen 15 játékosom van. Ez az igazság! 15 emberrel kell megoldanunk a feladatot és közben reménykedünk, hogy a többiek is csatlakoznak, vágyaink szerint a lehető leghamarabb” – mondta a feldúlt Zidane a sajtó képviselőinek.

Fel