Tenisz

Zenta főterén ünnepelték a teniszező Györe Lászlót

Ünnepélyesen köszöntötték szülővárosa, Zenta főterén Györe Lászlót (Laslo Djerét), aki három hete megnyerte az 1,93 millió dollár (542 millió forint) összdíjazású Rio de Janeiró-i salakpályás férfi tenisztornát, ezzel pályafutása első trófeáját szerezte az ATP-körversenyen.

    A 23 éves játékos a diadal után indult még Sao Paulóban és Indian Wellsben is, a legfrissebb világranglistán pedig 31. helyen jegyzik, ezzel a világelső Novak Djokovic után jelenleg ő a legjobb szerb férfi teniszező.
    Györe László a hétfői eseményen elmondta: örül a hazatérésnek és köszöni, hogy a szülővárosában is szurkoltak neki. A polgármesteri fogadáson, majd az azt követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy ez a siker arra ösztönzi, még többet eddzen és egyszer a világelsőt is legyőzze. 

Fotó: Vajdaság Ma


    „A célom az idei évre az, hogy bekerüljek a legjobb 20 közé” – jelentette ki. „Igyekezni fogok még jobban és még keményebben edzeni, illetve továbbra is mindent beleadni, ahogy eddig is. Ez a riói siker nagyon szép, de tovább kell menni, nem lehet sokáig ünnepelni. Semmi nem fog megváltozni, csak annyi, hogy még motiváltabb leszek”.
    A vajdasági magyar teniszező jelezte részvételi szándékát a Hungarian Open elnevezésű salakpályás férfi tornára, amelynek a budapesti Sport XI Sportcentrum ad majd otthont április 20. és 28. között. MTI

Fel