Connect with us

Kézilabda

Zavartalanul készül az orosz női kézilabda-válogatott

Zavartalanul készül az orosz női kézilabda-válogatott


Az orosz női kézilabda-válogatott – a spanyol Ambros Martín szövetségi kapitány irányításával – zavartalanul készül az olimpiai selejtezőtornára, amelyen a magyar csapattal is azonos csoportban szerepel.

    A koronavírus-járvány miatt az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szünetelteti a klubcsapatok és a válogatottak összes versenysorozatát, így a női olimpiai selejtezőtornákat sem rendezik meg a hétvégén. Az oroszok Győrben léptek volna pályára a kazah, a szerb és a házigazda magyar csapat ellen, de a halasztás ellenére is megtartják közös edzőtáborukat, amely péntek óta tart.


    “Természetesen figyelembe vesszük, hogy nem kell Magyarországra utaznunk, de a tervek szerint egy hétig együtt gyakorolunk. Újoncokat is meghívtunk az edzőtáborba, hogy megismerjék a nemzeti csapat működését és a követelményeket” – nyilatkozta az orosz szövetség honlapján Ambros Martín.


    Az edző felidézte, hogy a hazájában, Spanyolországban nagyon aggasztó a helyzet, rendkívüli állapotot vezettek be, hiszen sokan betegedtek meg, már halálos áldozatokat is követelt a járvány, az orvosok rendkívüli munkát végeznek, de Oroszországban nincsenek ilyen problémák.


    A kapitány hozzátette, nagyon szeretné, ha a bajnokság és az Orosz Kupa problémamentesen érne véget – vagyis nem lenne szükség halasztásokra -, mert ebben az esetben olimpiai címvédő válogatottjuk könnyebben felkészülhet az ötkarikás kvalifikációs tornára és az Európa-bajnoki selejtezőkre, a Rosztov-Don pedig – amelynek szintén Ambros Martín a vezetőedzője – a Bajnokok Ligája negyeddöntőjére.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda