Connect with us

Magyar Kosárlabda

Wittmann Krisztián: idén korábban jött a nyár

Wittmann Krisztián: idén korábban jött a nyár


A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény következtében korábban érkezett a nyár Wittmann Krisztián, a Kecskemét kosárlabdacsapatának kapitánya szerint.

    “Kicsit olyan érzésem van, mint a szezon végén, amikor jön a nyár, csak most egy kicsit korábban érkezett el ez az időszak” – nyilatkozta szerdán az M1 aktuális csatornának a korábbi válogatott játékos.


    Wittmann egyetértett azzal, hogy a világjárvány miatt egy zárt kapus fordulót követően március közepén a magyar szövetség (MKOSZ) megállította a bajnokságot, és mivel nézők nélkül nem sok értelmét látta volna a folytatásnak, jó döntésnek tartja.


    “Az is egy jó megoldás, hogy nem hirdettek bajnokot, hiszen a szezon legfontosabb fele még hátra volt” – fűzte hozzá.


    Az ideit karrierje legfurcsább idényének nevezte, és nem csupán a befejezés miatt: mint mondta, már a felkészüléstől gondok hátráltatták az együttest, nehezen alakították ki a csapatot, amely azonban a pontvadászat vége felé már jól működött. Így a körülményekhez képest jónak tartja a KTE “félszezonját”, amelyből kihozta a maximumot a klub.


    Örül annak, hogy személy szerint is jól sikerült számára az évad, ám nem foglalkozik az egyéni teljesítménnyel. Elmondása szerint a kényszerszünet alatt a két gyermeke tartja formában napi 24 órában.


    “Gyakorlatilag egész nap edzek, csak van, amikor bemegyek a csarnokba is” – fogalmazott.


    “Bízom benne, hogy harmincötön túl is hasonló szezonokat tudok majd teljesíteni” – tekintett előre a 35. születésnapját épp egy hónap múlva ünneplő Wittmann, aki szeretné folytatni pályafutását a következő idényben és utána is.


    “Kettőt-hármat még tudok játszani szerintem” – hangsúlyozta a KTE csapatkapitánya, aki tavaly – a magyar kosárlabdában egyedülálló módon – pályafutása végéig tartó szerződést kapott a klubtól.


    Megemlítette, nehéz előre megmondani a járvány hatásait a következő szezonra, hiszen az idénykezdést, a gazdasági lehetőségeket is befolyásolja majd.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Magyar Kosárlabda