Tenisz

Wimbledon – Balázs Attila nem jutott főtáblára

Balázs Attila három játszmában kikapott a spanyol Marcel Granollerstől a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában, így nem jutott főtáblára.

    A világranglistán 207. magyar játékos az első fordulóban könnyed győzelmet aratott a kanadai Peter Polansky felett, a második körben ugyanakkor két mérkőzéslabdáról fordított az ukrán Ilija Marcsenkóval szemben.
    A selejtező csütörtöki harmadik, utolsó körében a 30 éves Balázs Attila hamar elveszítette az adogatását, ám szinte azonnal ő is elnyerte a világranglista 105. helyén álló 33 éves riválisa szervagémjét. Mivel ezt követően nem volt több brék, rövidítésben dőlt el a játszma, ebben pedig a spanyol teniszező – a kvalifikáció kilencedik kiemeltje – volt a jobb. Granollers sikerét elsősorban annak köszönhette, hogy 19 pályára ütött első adogatásából 18 alkalommal pontot nyert – Balázs Attilánál ugyanez a mutató 36/21 volt.

Fotó: Twitter


    A második szettben az élete első Grand Slam-főtáblás szerepléséért küzdő magyar játékos ezúttal előbb 2:2-nél, majd 3:5-nél veszítette el az adogatását, így spanyol ellenfele 1 óra 40 perc után kétjátszmás előnybe került.
    Ezzel azonban nem ért véget a mérkőzés, a wimbledoni kvalifikáció utolsó fordulójában, a GS-tornák közül egyedüliként, ugyanis a férfiaknak – a főtábla küzdelmeihez hasonlóan – három szettet kell nyerniük. Balázs Attila a harmadik felvonást rögtön egy brékkel nyitotta, ám 3:2-nél már Granollersnél volt az előny. A spanyol teniszező hamarosan ismét elvette a magyar adogatását, és 2 óra 13 perc játék után főtáblára jutott.
    A férfiaknál így egyesben csak Fucsovics Márton lesz főtáblás, a nőknél pedig 20 Grand Slam-torna után senki, ugyanis Babos Tímea és Bondár Anna a kvalifikáció első, Stollár Fanny pedig a második körében búcsúzott.

    Eredmény, selejtező, 3. forduló:
Marcel Granollers (spanyol, 9.)-Balázs Attila 7:6 (7-5), 6:3, 6:3

Fel