Tenisz

Wimbledon – Balázs Attila első számú tartalék, Babosék párosban második kiemeltek

Az előzetes nevezési lista alapján jelenleg egyetlen magyar, Fucsovics Márton érezheti magát főtáblásnak a wimbledoni tenisztornán, ahol Balázs Attila első számú tartalék.

    A Grand Slam-torna honlapján elérhető nevezési lista szerint Fucsovics (49. a világranglistán) 42. a játékosrangsorban, míg Balázs Attila (113.) a 106. helyen, első számú tartalékként szerepel. Mindez azt jelenti, hogy – amennyiben a Davis Kupa-játékos lábsérülése megengedi – egy újabb visszalépés esetén neki sem kell majd a selejtezőben pályára lépnie. Eddig a világranglistán előtte állók közül hárman – köztük a háromszoros Grand Slam-tornagyőztes svájci Stan Wawrinka – jelezték, hogy nem indulnak.


    A nők között Babos Tímea (112.) a 107. a rangsorban, ami alapján a selejtező hetedik kiemeltje lenne, ám ez a visszalépések miatt még változhat. A párosversenyben – ahol hosszú idő után ismét a francia Kristina Mladenoviccsal szerepel – jelen állás szerint második kiemelt lenne. A kétszeres világbajnok, négyszeres GS-győztes duó legutóbb tavaly a Roland Garroson játszott együtt, amelyet megnyert.


    A wimbledoni viadal június 28-án rajtol.

Fel