Connect with us

Német Foci

Willi Orbán még nincs tökéletes állapotban

Willi Orbán még nincs tökéletes állapotban


Julian Nagelsmann, az RB Leipzig labdarúgócsapatának vezetőedzője elmondta, hogy Willi Orbán még jövő szombaton sem lesz játékra alkalmas állapotban.

    A 32 éves szakember szurkolók kérdéseire válaszolva kitért sérülés után visszatérő játékosainak állapotára is.


    “Kevin Kampl jól mozgott edzésen, a Freiburg ellen valószínű már pályára léphet. Ibrahima Konaté és Willi Orbán esetében azonban ez még mindig túl korai” – olvasható Nagelsmann véleménye a lipcsei klub honlapján.


    A magyar válogatott Willi Orbán október végén szenvedett térdsérülést, két héttel később pedig megműtötték.


    Nagelsmann az aktuális napi hírekkel kapcsolatban elmondta: reményei szerint a kelleténél rövidebb felkészülési időszak ellenére is képesek lesznek jól mérkőzést játszani jövő szombaton. A tabellán harmadik helyen álló lipcseiek – akiknél másik magyar válogatottként Gulácsi Péter is szerepel – a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburgot fogadják az újrakezdés első fordulójában.


    Kiemelte: érzelmileg biztosan káros hatással lesz az üres stadion a futballistákra, ezért arra kérte a szurkolókat, hogy aki a pálya közelében lakik, az nyitott ablaknál vagy az erkélyről próbáljon meg hangos segítséget nyújtani csapatának.


    Az ideiglenesen engedélyezett öt cserével kapcsolatban hangsúlyozta: a nemzetközi szövetség elgondolása “fitnesz szempontjából nem rossz“, viszont tart attól, hogy taktikailag vissza lehet élni ezzel a lehetőséggel, mert így az “időhúzás szelleme kísérti az edzőket“.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Német Foci