Connect with us

Angol Foci

Wenger nagyon borúlátó a zárt kapus meccsek miatt

Wenger nagyon borúlátó a zárt kapus meccsek miatt


Arsene Wenger szerint kizárólag rövid távú megoldás lehet, hogy a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezzenek futballmérkőzéseket.

“Meg vagyok győződve róla, hogy hosszú távon súlyos károkat okoznának a zárt kapus találkozók. Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy teljes szezonon át ne legyenek nézők, ezért gondolom rövid távú megoldásnak” – jelentette ki az Arsenal korábbi legendás edzője, aki jelenleg a nemzetközi szövetség (FIFA) fejlesztési testületét vezeti.

A 70 éves szakember hozzátette, a mostani helyzetben ez az egyetlen mód, hogy befejezzék a bajnokságokat, ezért ez a legjobb megoldás is, de megjegyezte, az egészségnek kell lennie a legfőbb prioritásnak az újrakezdésnél.

“Nem vezethetnek minket gazdasági célok, azzal óriási rizikót vállalnánk. Elsőként azt kell biztosítani, hogy egészségileg biztonságos legyen az újrakezdés” – mondta Wenger.

A legjobb európai bajnokságok közül először a német Bundesliga rajtolt el ismét múlt hétvégén, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezték. Angliában júniusban indulhat útjára ismét a labda, de ott is nézők nélkül zajlanak majd a találkozók.

A francia tréner 1996 és 2018 között irányította az Arsenalt, mellyel háromszor lett bajnok, egy ízben ráadásul veretlenül, hétszer pedig elhódította az FA Kupát.

Borítókép: Getty Images
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Angol Foci