Kerékpár

Vuelta a Espana – Minden versenyző tesztje negatív, két fertőzött stábtag

Minden kerékpáros koronavírustesztje negatív lett a Vuelta a Espana háromhetes országúti körverseny keddi rajtja előtt, két stábtag viszont megfertőződött.

    A cyclingnews szakportál a spanyol viadal szervezőire és a nemzetközi szövetségre (UCI) hivatkozva közölte: a Sunweb és a Bahrain-McLaren egy-egy stábtagjánál mutatta ki a vizsgálat a betegséget, őket elkülönítették.


    Vasárnap 498 tesztet hajtottak végre a rajthoz álló kerékpárosokon és stábtagokon. Hétfőn már csak néhány bringás és csapattag esik át vizsgálatokon, akik vasárnap még a flandriai körversenyen szerepeltek. Az ő eredményeiket kedd délelőtt fogják közölni, az első szakasz rajtja előtt.


    Minden kerékpárosnak, stábtagnak, rendezőnek és médiamunkatársnak rendelkeznie kell egy ötnaposnál frissebb negatív teszttel.


    A karavánnal utazik majd egy mobil laboratórium és az azt üzemeltető 18 tagú személyzet, amely a PCR-teszteket elemzi. Napi 700-750 vizsgálat végrehajtására alkalmas a labor, ám szükség esetén ez a szám ezerre is növelhető, a teszteredmény pedig 24 órán belül rendelkezésre áll.


    A Vueltán a Tour de France-hoz hasonló szabály lesz érvényben, amely szerint egy csapat kizárható, ha két kerékpárosánál bebizonyosodik a fertőzés.


    A november 8-án záruló Vueltán 2882,8 kilométer vár a mezőnyre.

Fel