Rajtrács

Volkswagen, 70 elektromos modell bevezetését tervezik 2028-ig

A Volkswagen csoport 70 elektromos hajtású autómodell piacra dobását tervezi 2028-ig.

“Elektromos autót mindenkinek”. Elektromos modelleket mindenkinek ráadásul versenyképes áron. Thomas Ulbrich , az e-mobilitás csoport vezetője a Volkswagen csoportnál, mondta ezt a szlogent, utalva arra, hogy nagyon fontos lesz a hagyományos benzin és diesel modellek kicserélése az elkövetkező 9-10 évben.

A Volkswagen célja, hogy 2028-ra 70 új elektromos modellt hozzon forgalomba , 22 millió új járművet gyártva. Az elektromos forradalom 2019-ben kezdődik , a Volkswagen ID bevezetésével . Mindennek a kulcsa az MEB platform, a csoport által kifejezetten az elektromos járművek számára kifejlesztett technológia, amely az egész következő generáció alapja lesz, lehetővé téve, hogy a teljes ID akumlátor család gyorsan töltse fel a cellákat. “Ez az egyik legfontosabb projekt a német cég történetében , mondta Ulbrich – egy technológiai mérföldkő, amely hasonló a Beetle-től a Golfhoz való átmenethez”.

A Volkswagen projekt 30 milliárd eurós beruházást foglal magában, amely összesen 8 világszerte elosztott üzemet foglal magába: 4 Németországban (Emdem, Hannover, Zwickau és Dresden), kettő Kínában (Anting és Foshan) és egy az Egyesült Államokban. (Chattanooga) és a Cseh Köztársaságban (Mladá Boleslav).

The post Volkswagen, 70 elektromos modell bevezetését tervezik 2028-ig appeared first on Rajtrács.

Fel