Connect with us

Vívás

Vívó-vk – Rédli András hatodik lett Vancouverben

Vívó-vk – Rédli András hatodik lett Vancouverben


A magyarok közül Rédli András szerepelt a legjobban a férfi párbajtőrözők vancouveri világkupa-versenyén, melyen a negyeddöntőig jutva a hatodik helyen végzett.

    A világbajnoki címvédő Siklósi Gergely, aki a legutóbbi, németországi versenyen győzött, ezúttal a nyolcaddöntőben esett ki, és kilencedikként zárt.


    Az egyéniben 2014-ben Európa-bajnok, 2017-ben vb-bronzérmes Rédli a kanadai viadalon a 64-es táblán előbb 10-9-re legyőzte az orosz Pavel Szuhovot, majd 15-9-cel lépett túl a perui Eduardo Garcián és a japán Minobe Kazujaszun. A magyar párbajtőrözőt az ukrán Gogdan Nyikisin állította meg a negyeddöntőben 8-6-os asszóval.


    Siklósi a legjobb 16 között a londoni olimpia aranyérmesétől, a venezuelai Rubén Limardo Gascontól kapott ki 15-8-ra.


    A főtáblára még három magyar került fel a 200 fős mezőnyben: Koch Máté a legjobb 32-ig jutott, Nagy Dávid és Berta Dániel pedig az első fordulóban kapott ki.


    A hazai szövetség honlapjának beszámolója kiemeli, hogy magyar idő szerint vasárnap kora este kezdődik az utolsó előtti olimpiai kvalifikációs csapatverseny, melyen nagyon fontos a jó szereplés. A Rédli, Siklósi, Berta, Andrásfi Tibor összeállítású válogatott Heidenheimben győzött és ezúttal is kiemelkedő eredményre lenne szüksége ahhoz, hogy kedvező helyzetből várja az utolsó, Buenos Aires-i állomást.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Vívás