Vívás

Vívó-vb – Remekeltek a magyar férfi kardozók

Férfi kardban mind a négy magyar induló részt vehet a csütörtöki főtáblás küzdelmekben a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

    A hétfői nyitónap kora délutánján három magyar vívó volt érdekelt a 162 fős mezőnyben, mivel a világranglistán negyedik, kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron kiemeltként – 15 társával együtt – mentesült a selejtező alól.
    A 2017-ben világbajnok Szatmári András, valamint Gémesi Csanád és Decsi Tamás remekelt az öt tusra menő asszókban, mindhárman mind a hat ellenfelüket legyőzték a csoportjukban, így közvetlenül csatlakozhattak a kiemeltekhez.
    “Az volt a cél, hogy megfelelően bemelegítsünk, ez sikerült, a fiúk jó korán kijöttek, Áron is bekapcsolódott, pedig neki ma nem is kellett vívnia” – mondta Decsi András, a férfi kardozók vezetőedzője, hozzátéve, hogy a maximális teljesítmény is összejött: vereség nélkül sikerült megvívni csoportmérkőzéseket.

D__CB20190715010

Budapest, 2019. július 15. A kuvaiti Juszef al-Samlan és Gémesi Csanád (j) a vívó-világbajnokság férfi kard egyéni versenyének selejtezőjében a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 15-én. MTI/Czagány Balázs


    “Megvalósítottam, amit elterveztem, vagyis hogy minden asszómat megnyerjem. Volt, hogy a szívem vitt előre, mert éppen küzdés volt az a mérkőzés, de a lényeg, hogy sikerült” – mondta Szatmári.
    “Papíron mindegyik csoportbeli ellenfelemnél jobb vagyok, de ezt meg is kellett mutatni. Végig fenn kellett tartani a koncentrációt” – értékelt Gémesi.
    “Az iráni Fotuhi volt a kemény ellenfél, akitől legutóbb, a moszkvai Grand Prix-n kikaptam. Most sikerült visszavágnom” – mondta Decsi Tamás.
    A férfi kardozók mellett az első döntős napon még a női párbajtőrözők lépnek majd pástra csütörtökön. Náluk a legjobb 64 közé két magyar vívó, Muhari Eszter és Nagy Kinga jutott.
    Kedden a női tőrözők és férfi párbajtőrözők selejtezőire kerül sor a BOK Csarnokban.

Fel