Kosárlabda

Világbajnok spanyol játékos az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatában

A világ- és Európa-bajnok spanyol Carlos Cabezas érkezett az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatába – jelentették be a klub vezetői hétfői székesfehérvári sajtótájékoztatójukon.

Balássi Imre klubelnök kiemelte, az elmúlt időszakban nem az elvárásoknak megfelelően szerepelt az együttes a bajnokságban, ezért több ponton is változtatásra volt szükség. Decemberben a vezetőedző Dzunics Braniszlavot Jesus Ramirez váltotta, aki irányító poszton kért erősítést. A klubnak sikerült megegyezni a 38 esztendős világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezassal, akitől azt várják, hogy stabilitást ad a csapatnak, és Lóránt Péterrel együtt „a vezetőedző meghosszabbított kezeként” lesz jelen a pályán.

Képtalálat a következőre: „carlos cabezas”
Fotó: eurohoops


    Jesus Ramirez hangsúlyozta, olyan játékost kerestek, aki a csapat segítségére tud lenni a szezonban, és így esett a választás a spanyol irányítóra, aki pár nap gondolkodási idő után igent mondott a székesfehérváriak féléves ajánlatára.     
    Simon Balázs ügyvezető kiemelte, látva első edzésen mutatott munkáját, minden adott ahhoz, hogy Carlos Cabezas vezér legyen Székesfehérváron. Hozzátette, továbbra is öt légiósa lesz a klubnak: decemberben Jacobi Boykins helyére érkezett Martin Zeno, Kyron Cartwrighttal pedig – akinek egészségügyi problémája is kiderült a közelmúltban – közös megegyezéssel szerződést bontott a klub.
    A sajtótájékoztatón mutatták be a csapat új másodedzőjét, Joan Cuadratot. A 39 éves nemzetközi tapasztalattal is rendelkező szakember az utánpótlásért felel majd a fehérváriaknál. Forrás:MTI

Fel