Rajtrács

Vettel és Hamilton nyilatkozata a Kínai Nagydíj után

A Kínai Nagydíjat a brit Lewis Hamilton nyerte és ezzel megszerezte pályafutása 75. győzelmét a Forma-1-ben. Tökéletes hétvégéje volt a Mercedesnek, mert másik versenyzőjük Valteri Bottas állhatott fel a dobogó második fokára. Vettel ma a csapat segítségével a harmadik helyen végzett.

Fotó: Twitter

Sebastian Vettel Verstapenről:

Max-szal versenyezni nagyon szórakoztató volt, de a cél az volt, hogy megpróbáljuk harcra késztetni Lewist és Valtterit Verstappenre visszatérve láttam, hogy az egyenes végén érkezik. Ismerve Maxot, tudtam, hogy megpróbálja , így azt jósoltam, hogy be fogja tenni a kocsit és megteszi. Volt egy pillanatom, amikor valamerre nyitnom kellett, az utolsó manőver nem volt túl szexi, de működött .

Vettel Leclerc-ről és a Ferrari csapatutasításáról:

” Úgy éreztem, gyorsabban mehetek, mint Charles. Nehezen találtam meg a legjobb ritmust, aztán blokkoltam és ismét elvesztettem az előnyt. Azt hiszem, helyes volta taktika, ha az egész versenyt nézed Reméltem, hogy Charles végül megelőzi Maxot , mert már eléggé lemaradt mögöttem.

Fotó: Twitter

Lewis Hamilton:

 ” Ez egy izgalmas verseny volt . Amikor már vezető helyen voltam, úgy éreztem, hogy legalább egy ideig tudom irányítani a versenyt, de aztán érdekes volt látni a különböző lépéseket, amelyek az előtted állók és a mögöttünk haladók hogyan változottak . ” Hamilton dicsérte a boxkiállások időzítését, különösen a Bottas-szal egyidőben történtet: ” A kerékcserék két három körön keresztül zajlott le a többi csapatnál, összehasonlítva a miénket Valterivel, a csapat összekapcsolta a gumicseréinket , míg a Ferrari egy kiállásos stratégiáról változtatott kettőre “.

Fotó: Twitter

Lewis elismerte, hogy meglehetősen meglepett a hétvége eredménye: ” Érdekes volt, hogy ezen a hétvégén szombaton mindannyian nagyon közel voltunk egymáshoz, és nem tudtuk, hogy ez mire volt elég. Nem tudom, hogy jobbak vagyunk-e a Ferrarinál vagy sem. Az utolsó verseny nagyon jól ment nekünk , ők meg elég megbízhatatlanná váltak. Az első versenyen nem tudom, hogy mit is csináltak, hogy ennyire gyengék voltak, de ha megnézzük,mi háromszor is 1-2-t csináltunk .

Fotó: Twitter

A szezon első részében ki kell emelni a Mercedes tökéletességét, amely maximálisan használja ki az autó potenciálját: „ Ez a csomag egészének erősségét mutatja. Nemcsak az autót, hanem minket a pilótákat is, három jó hétvégét teljesítettünk anélkül, hogy hibáztunk volna, beleértve az összes embert a csapatban, a mérnököket és szerelőket egyszóval az egész csapatot … Mindannyian jól dolgoztak. A teljes csomag csaknem a tökéletesség szintjén működik .

The post Vettel és Hamilton nyilatkozata a Kínai Nagydíj után appeared first on Rajtrács.

Fel