Labdarúgás

Végre megállapodhat a Cardiff és a Nantes Sala ügyében

A Nantes mindeddig nem kapta meg azt a 15 millió fontot, amelyet a januárban tragikusan elhunyt Emiliano Sala-ért ígért a Cardiff City.

Mint ismert, a két klub január 19-én állapodott meg a játékos vételáráról, azonban két nap múlva, a Cardiffba tartó repülőút során Emiliano Sala életét vesztette.

A Nantes az üzlet hivatalos megkötésére hivatkozva azóta is követeli azt a 15 millió fontot, amelyet a Cardiff ajánlott az argentin támadóért, az álláspontok azonban sokáig nem közeledtek. A FIFA lépett az ügyben, és április 15-ig szabott határidőt, hogy a két klub megegyezzen az átigazolási díjról.

A Premier League-ben szereplő walesi együttes most hivatalos közleményben fogalmazta meg, hogy kezdeményezték a tárgyalást, jelenleg a Nantes válaszára várnak:

„A Cardiff City megkérte a FIFA-t, hogy hosszabbítsa meg a határidőt az ügy rendezésére. Klubunk nemrég kezdeményezett egy találkozót a Nantes képviselőivel, hogy megvitassuk Emiliano Sala tragédiájának helyzetét és a tervezett átutalás kérdéseit. A mai napig a Cardiff City nem kapott választ a Nantes-tól” – áll a közleményben.

Fel