Connect with us

Magyar Kosárlabda

Véget ért a cirkusz, Sztojan Ivkovics marad a kapitány

Véget ért a cirkusz, Sztojan Ivkovics marad a kapitány


Megállapodott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezetése és Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány, így a július végén lejáró szerződést meghosszabbítva folytatja munkáját a férfi nemzeti csapat élén a szakember. -írta a hunbasket

Mint ismert, a válogatottal kiválóan szereplő Ivkovics mester klubedzői szerepvállalása miatt (a Kaposvár kispadjára ült le) a szövetség felbontotta a kapitány szerződését. Az MKOSZ elnöksége még május végén hatalmazta fel Szalay Ferenc elnököt és Bodnár Péter főtitkárt arra, hogy miután Sztojan Ivkovics megszüntette az összeférhetetlenséget, azaz távozott a rövid ideig betöltött klubedzői posztról, kezdjék meg a tárgyalásokat a folytatásról. 

– Azt fontosnak tartom leszögezni, hogy az elnökség teljes mértékben elégedett Sztojan Ivkovics munkájával – mondta a Hunbasket.hu-nak Bodnár Péter főtitkár.

– Az eredmények őt minősítik, a férfi válogatott jelenleg is vezeti Eb-selejtezős csoportját, így minden a folytatás mellett szólt. Egy nagyon fontos kitétel mind a férfi, mint a női szövetségi kapitány szerződésében szerepel: nevezetesen a saját szakágukban nem vállalhatnak élvonalbeli edzői feladatokat. Bodnár Péter hozzátette: gyorsan megállapodtak Sztojan Ivkoviccsal, nem volt vitás kérdés, így minden adott ahhoz, hogy folytatódjon a sikerszéria. 

– Ugyanazokkal a feltételekkel kötöttünk szerződést a kapitánnyal, mint ami az előző megállapodásban szerepelt. Ezúttal az Európa-bajnokság végéig szól az érvényessége, remélhetőleg egy újabb sikeres időszak áll a válogatott előtt. Hasonlóan örült a megállapodásnak Sztojan Ivkovics. 

– Nagyon boldog vagyok, hogy lezárhattuk ezt a kérést, most már csak a munkára kell koncentrálnunk. Én úgy gondolom, ennek az esetnek mindenki számára volt tanulsága, amivel okosabbak, bölcsebbek lettünk. Ivkovics hamarosan a válogatottal is találkozik, ugyanis augusztus elején egy kéthetes edzőtáborba vonulnak Vojvoda Dávidék. 
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Magyar Kosárlabda