MotoGP

Valentino Rossinak 40 évesen is kihívást jelent, hogy versenyképes legyen

A Doktor jövő héten február 16-án tölti be 40. életévét és kilencszeres világbajnokként még most is bizonyítani akar minden futamon.

Fotó: Twitter

Az olasz szupersztár a 24. MotoGP évadjára készül, és mindezt e hónap 16-tól már negyven évesen teszi meg.

„Sajnos a jövő héten betöltöm a negyvenet és nagyon öreg leszek. Azonban hatalmas kihívást jelent számomra az, hogy ebben a korban is versenyképes legyek minden hétvégén.”

Rossi az első olyan pilóta a MotoGP modern korszakában aki még 40 évesen is versenyez, de elképzelhető, hogy az ő példája másokat is arra ösztönöz, hogy nyugodtan maradjon ebben a korban is a motorsportban.

Az olasz fenegyerek 2020 év végéig lesz tagja a mezőnynek és ez a hátralévő két év talán még nagyobb média jelenlétet fog neki jelenteni, mert az előzetes hírek szerint egy nagyon jó Yamahát kaphat a feneke alá. Talán ezzel az új géppel versenyben lehet a címért újra. A tavalyi éve nem volt rossz, de a motor nem volt mindenhol átütően jó és ez rányomta bélyegét az egész évadra.

” Nehéz lesz a csúcson lenni, de mindent elkövetek,hogy a legjobbat hozzam.”

” Sokat kell dolgoznom otthon is, és nemcsak a motoron hanem az edzőteremben is. Nem hiszem, hogy 36 és 40 év között akkora különbség lenne, mint mondjuk a 25 és 40 éves kor közötti versenyzésben.

Fotó: Twitter

Rossi 115 nagydíj győzelemnél tart és tavaly is tudott futamot nyerni, azonban ez az idén még nagyobb kihívást jelent majd számára. Testvére Luca Marini a Moto2-ben indul ebben az évben és úgy gondolja, hogy ha elég jó szezont fog futni, akkor megérkezhet a MotoGp-be 2020-ba. Az lenne az igazi vágya, hogy tudjanak együtt versenyezni a király kategóriában, mielőtt végleg visszavonul.

Fel