Rajtrács

USA Nagydíj – MotoGP: Rins első győzelme, Rossi a második, Marquez kiesett

Az amerikai nagydíjon óriási csatában megszerezte első győzelmét a Suzukis Alex Rins, aki megérdemelten szerezte meg a dobogó legmagasabb fokát a legendás Valentino Rossival szemben. Marc Marquez a Repsol Honda sokszoros világbajnoka a célegyenes végi kanyarban kicsúszott, bukott és ennek következtében ki is esett a versenyről.

A rajtot Marquez jól kapta el és elsőként fordult el az egyes kanyarban, nyomában Rossival, és Crutchlow-val. Marquez szép lassan növelte előnyét és egyre jobban el tudott szakadni a második helyen motorozó Rossitól, akit Crutchlow szorongatott és már-már támadott.

Vinales és Mir box utcaáthajtásos büntetés kapott, mert a rajtnál kiugrottak. Ami nem is volt igazi kiugrás csak egy kicsit megmozdult a motor eleje.

Azonban a szabályok ezt szigorúan veszik és ezzel a Yamahás Vinales versenye nem csak a gyenge rajt miatt de a teljes hátraesés miatt is tönkrement. Vinales a büntetést félreértette, mert ő először a pályán kijelölt büntetőzónát járta meg, ezzel is sokat veszített, de az ítélet nem ez volt , tehát még ki is kellett jönnie a boxutcába.

A verseny és Rossi üldözésének hevében, Cal Cruthclow az egyes kanyarban bukott és kiesett.

Marc Marquez nem sokkal később bukott és még megpróbálta újra beindítani a motort, ami végül nem sikerült és ezzel kiesett.

Rossi ezzel az élre került, ami sokáig meg is tartott, de Alex Rins szépen lassan megközelítette és végül meg is előzte. A Doktor mindent megtett, hogy a kopottabb gumijain vissza tudjon támadni és újra az élen álljon, de ez minden próbálkozása ellenére sem sikerült a negyven éves sztárnak.

Közben az újra nagyon gyenge versenyt teljesítő Jorge Lorenzo kiállt a versenyből és fel is adta a futamot. Ezzel a Repsol Honda már nem volt versenyben egyetlen motorral sem.

Az utolsó körben még a Doktor kivágott egy óriási hajrát, de nem tudott előzési helyzetbe kerülni és maradt a második helyen. Alex Rins megnyerte az Amerikai Nagydíjat.

A verseny végeredménye:

Fotók: Twitter Motogp

The post USA Nagydíj – MotoGP: Rins első győzelme, Rossi a második, Marquez kiesett appeared first on Rajtrács.

Fel