Connect with us

Tenisz

US Open – Júniusban dől el az idei torna sorsa

US Open – Júniusban dől el az idei torna sorsa


Júniusban dől el az amerikai nyílt teniszbajnokság idei kiírásának sorsa.

    Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál vasárnap emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány miatt a sportág eseményei március eleje óta szünetelnek, és leghamarabb július közepén kezdődhetnek meg ismét. Wimbledont már törölték, a francia nyílt bajnokságot pedig eltolták, így szeptember 20-án kezdődhet, alig egy héttel azután, hogy véget ér az – elvileg augusztus 31-én rajtoló – US Open.  


    “Noha még semmilyen eshetőséget nem zártunk ki, ám az, hogy nézők nélkül kerüljön sor a tornára, több mint valószínűtlennek tűnik, ez nem egyezne a tenisz szellemiségével” – közölte az Egyesült Államok Teniszszövetségének első embere, Mike Dowse.


    A torna New York-i helyszíne jelenleg szükségkórházként üzemel. A Billie Jean King Nemzeti Teniszközpontba 470 ágyat telepítettek a hatóságok, emellett naponta több mint 25 ezer adag ételt készítenek betegek, gyermekek és egészségügyi dolgozók részére a US Open otthonában. Az Egyesült Államokban a járványban elhunytak több mint 40 százaléka New Yorkból kerül ki.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Tenisz