Tenisz

US Open – Fuvocsics ismét az első fordulóban búcsúzott

Fucsovics Márton az első fordulóban búcsúzott az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután a hétfői játéknapon öt szettben kikapott a georgiai Nikoloz Baszilasvilitől.

    A nyíregyházi teniszező az első szettet még magabiztos játékkal nyerte, riválisa azonban ezt követően fordított és a végső siker közelébe került. A negyedik felvonás közepén aztán újra a magyar játékos ragadta magához a kezdeményezést és egyenlített, a mindent eldöntő ötödik játszmában pedig rögtön brékelt. Baszilasvili azonban visszavette az adogatását (3:3), Fucsovics következő szervájánál is övé lett a játék, és a folytatásban már nem hibázott, így 3 óra 41 perc után lezárta az összecsapást.


    A két játékosnak ez volt idén az ötödik egymás elleni összecsapása, a 27 éves Baszilasvili a májusi római salakpályás sikerét követően másodszor nyert. Fucsovics 2016, 2017 és tavaly után negyedszer is a főtábla első fordulójában búcsúzott New Yorkban.


    A US Openen egyesben így már csak Babos Tímea érdekelt a magyarok közül, ő a 28. helyen kiemelt spanyol Carla Suárez Navarro ellen kezd kedden.

Eredmény:
Férfi egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Nikoloz Baszilasvili (georgiai, 17.)-Fucsovics Márton 3:6, 6:4, 6:2, 3:6, 6:3

Fel