Tenisz

US Open – Fucsovics: hullámzó volt a játékom

Fucsovics Márton főként a hullámzó játékáról beszélt, miután kedden öt szettben kikapott az olasz Andreas Seppitől, így kiesett az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

    “Alig hogy véget ért a négyórás, ötszettes  meccsem és vesztesként jöttem le a pályáról, csak az járt a fejemben, hogy nekem mindig is a tenisz volt az életem, és hogy egész életemben arra vágytam és arra készültem, hogy a legjobbak között játszhassak, és ez most már néhány éve így vagy úgy, megadatott” – kezdte értékelését közösségi oldalán. “Az viszont tény, hogy a tavalyi, amerikai keménypályás szezonom jobban sikerült, mint az idei. Pedig úgy  éreztem, hogy a rövid de annál intenzívebb felkészülésem jól sikerült, mégis bátran állíthatom, hogy a tokiói olimpia miatt sokkal csalódottabb voltam, mint az elmúlt percekben, mert akkor még nem hittem, hogy ma a pályán lehetek. Seppitől most kikaptam, nem volt egy jó meccs, a szervám, a hangulatom, és a rám jellemző agresszív támadójátékom is hullámzó  volt, és ezt az ellenfelem kiválóan kihasználta, a végső győzelem is szinte néhány drámai ponton múlt” – tette hozzá.


    A világranglistán 41. magyar játékos öt meccslabdát is elszalasztott a maratoni találkozón a 89. helyen álló rivális ellen, és ő maga is öt mérkőzéslabdát hárított. A 37 éves Seppi – aki 18. New York-i fellépésén 11-edszer jutott tovább a nyitókörből – 2-2-re kiegyenlített kettejük párharcában.


    Előzőleg Gálfi Dalma is kikapott az első körben, így mindkét magyar búcsúzott egyesben a US Opentől.

Fel