Connect with us

Tenisz

US Open – Babosék nem jutottak az elődöntőbe

US Open – Babosék nem jutottak az elődöntőbe


Babos Tímea és Kristina Mladenovic párosa nem jutott elődöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

    Az első helyen kiemelt magyar, francia kettős a keddi negyeddöntőben a Viktorija Azarenka, Ashleigh Barty fehérorosz, ausztrál duótól kapott ki.


    A torna eredményközlője szerint az első szettet még úgy is meglepően simán nyerték meg Babosék, hogy elveszítették az egyik szervagémjüket, ezt ugyanis ellensúlyozta, hogy háromszor vették el a rivális adogatójátékát. A második játszma kiegyensúlyozott ütközetet hozott, amelyben egy-egy brékkel jutottak el a felek a végjátékig. Ott Azarenkáék 6:5-ös vezetésnél három brék- és játszmalabdához jutottak, amelyből a másodikat kihasználták, így egyenlítettek. A döntő szettben Babosék 4:0-as hátrányba kerültek, és egy brékkel szépítettek ugyan, de már nem volt számukra visszaút.


    Az 1 óra 48 perces találkozón Babosék négy ászt ütöttek és öt kettős hibát vétettek, ellenfelük kiszámíthatóbban, de biztosabban szervált: a rivális egy ász mellett nem ütött kettős hibát. A statisztikában a döntő különbséget a ki nem kényszerített hibák jelentették: amíg Baboséknak 34 ilyen volt, addig az ellenfélnek 22.

Eredmény:
Női páros, negyeddöntő:
    
Viktorija Azarenka, Ashleigh Barty (fehérorosz, ausztrál, 8.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 2:6, 7:5, 6:1
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Tenisz