Labdarúgás

Újpest-Newcastle – A két csapat játékosai együtt emlékeztek a VVK-döntőre

Budapesten együtt ünnepelték az 1969-es Vásárvárosok Kupája-döntő ötvenedik évfordulóját az Újpest és a győztes Newcastle United labdarúgócsapatának legendái.

    A csütörtöki eseményen – amelyen a lila-fehér klub későbbi nagy egyéniségei is tiszteletüket tették – a részvevők pódiumbeszélgetésen elevenítették fel a fél évszázaddal ezelőtti finálét.

Képtalálat a következőre: „újpest newcastle 1969”
Fotó: M4sport


    A főszervező Újpest 1885 Szurkolói Klub elnöke, Borsche Gábor elmondta az MTI-nek, hogy az angolok mind a kilenc élő játékosa eljött a budapesti ünnepségre, így Robert Moncur, a Szarkák akkori csapatkapitánya is. A legendás lila-fehér csapatot többek között Káposzta Benő, Nagy László, Dunai Ede, Dunai Antal, Noskó Ernő és Nyírő István képviselte. Az érdeklődők két részletben hallgathatták meg előbb az angol, majd a magyar csapat játékosainak élménybeszámolóit.
    A rendezvény során Matthew Watson-Broughton angol újságíró bemutatta a The amazing journey (Döntősök) című angolul és magyarul is kiadott könyvét, amely a VVK-döntő eseményeit dolgozza fel.
    Az 1969-es fináléban az angolok 6-2-es összesítéssel diadalmaskodtak, otthon 3-0-ra, Újpesten pedig 3-2-re nyertek, ez a klub legnagyobb nemzetközi sikere.

Fel