Kézilabda

Újabb siófoki igazolás, most egy fiatal norvég átlövő érkezik

A Siófok női kézilabdacsapata újabb igazolást jelentet be: a Balaton-parti klub mindenben megegyezett Kjerstin Solasszal, a 21 éves norvég balátlövő a nyáron érkezik hazánkba.

Még egy év van hátra a szerződésemből, de mindenképpen szerettem volna váltani – mondta Solas a Siófok hivatalos weboldalnak – Először Dániában gondolkodtam a nyelvi nehézségek elkerülése végett, de a menedzserem azt mondta, hogy a Siófok és Moen edző érdeklődik utánam. Számomra fontos tényező, hogy a vezetőedzővel egy nyelven tudok kommunikálni, valamint az is, hogy a játékosok többsége beszél angolul. Régebben játszottam már ellenük (Larvik), és sok pozitív dolgot hallottam róla (Moen), így nagyon várom, hogy elkezdjük a közös munkát Siófokon. Már négy éve a Tertnesben kézilabdázom. Egy évet sajnos ki kellett hagynom egy térdsérülés miatt, de az idén visszatértem és rendszeresen játszom. Érmet még nem sikerült szerezni a bajnokságban, a kupában viszont már gazdagabb lettem egy ezüstéremmel, épp a Larvik ellen játszottuk a döntőt.”

Fotó: Siófok KC

Kjerstin átigazolása izgalmas befektetés a részünkről. Tizennyolc évesen mutatkozott be a norvég nemzeti csapatban, de aztán keresztszalag-szakadást szenvedett. Az idei évben tért vissza, kezd játékba lendülni. Nagy lövései vannak, jól találja meg a kapcsolatot a beállókkal. Emlékszem, hogy amikor bemutatkozott a felnőttválogatottban, akkor több nagy klub is le akarta igazolni őt Európában. A sérülése után megakadt ez a folyamat, én viszont úgy érzem, hogy egy olyan játékost sikerült megszereznünk, aki sokak számára meglepetést fog okozni” – értékelte elégedetten a fiatal norvég megszerzését Tor Odvar Moen. 

Fel