Connect with us

Kézilabda

Új játékosokat jelentett be az Alba Fehérvár

Új játékosokat jelentett be az Alba Fehérvár


A magyar válogatott átlövő Triscsuk Krisztina hosszú idő után ismét Székesfehérváron kézilabdázik – jelentették be az Alba Fehérvár KC NB I-es női kézilabdacsapatának szerdai sajtótájékoztatóján.

    Balássi Imre klubelnök közölte, hogy Triscsuk mellett a fehérvári gárdát erősíti a következő szezonban a korábban bejelentett balszélső, Háfra Luca, valamint az eddig a Mosonmagyaróvárt erősítő Bardi Fruzsina beálló és Dányi Bernadett kapus. Megjegyezte, hogy az előző idényben rengeteg sérültjük volt, köztük Varga Emőke és Afentáler Sára, akiknek a visszatérésével sokat erősödnek. Jelezte, hogy Temes Bernadett szülést követően csatlakozik majd újra az együtteshez.


    A sportvezető kiemelte, hogy “korábban a játékosok esetében az irreális jövedelem és sokszor a teljesítmény nélküli bérezés volt jellemző, azonban a vírushelyzet visszahozott mindenkit a földre, így mostantól olyan bérek lesznek, amelyek vállalhatók”. Hozzátette: mostantól olyanokra támaszkodnak, akik a városért és a csapatért tenni akarnak.


    Deli Rita vezetőedző elmondta, hogy a tavalyi csapatból a francia válogatott Claudine Mendy és a magyar válogatott Pelczéder Orsolya is távozik, ők ketten 4-4 évet játszottak Fehérváron. Rajtuk kívül másik együttesben folytatja pályafutását a francia Sabrina Zazai, valamint Mistina Kitty, Walfisch Mercédesz és Moutsogianni Theodóra.


    Az edzői stábban is történt változás: Józsa Krisztián, a junior csapat edzője lesz a felnőtt csapat másod- és erőnléti trénere, a kapusedző Sugár Tímea marad.


    A vezetőedző megemlítette, hogy a héten elkezdték a felkészülést futó- és kondicionáló edzésekkel. A szeptemberi rajtig szinte folyamatosan edzeni fognak, amelynek során teljesen új védekezési szisztémát fognak begyakorolni.


    Mészáros Attila alpolgármester bejelentette, hogy az önkormányzat december 31-ig szóló megállapodást kötött a klubbal a csarnoküzemeltetésről és a működési támogatásról, ami a jelenlegi nehéz költségvetési helyzetben stabilitást ad majd az egyesületnek.


    A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokságban az Alba Fehérvár KC a 14 csapatos mezőnyben a 12. helyen állt négy győzelem és egy döntetlen mellett tizenhárom vereséggel.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda