Labdarúgás

UEFA NL: Ronaldo mesterhármassal a döntőbe lőtte a portugálokat

A Nemzetek Ligája elődöntőjében Portugália Svájc csapatával találkozott a Porto stadionjában és Cristiano Ronaldo zseniális játékával és góljaival nyertek a portugálok. Az első döntős Portugália.

Meccs

Az első félidőben a portugálok tetszetős támadásokat vezettek és hiába birtokolták a svájciak többet a labdát mégis a luzitánok vonulhattak vezetéssel az öltözőbe. Cristiano Ronaldo-ra épült természetesen a hazai támadások nagy része. A szuper tehetségnek kikiáltott Joao Félix kicsit kevesebbet volt játékban. Ronaldo-t buktatták a kaputól 20 méterre a 25. percben, és a szabadrúgást maga a sértett végezte el. CR7 a tőle megszokott trükkös lövéssel vette be az alpesiek kapuját.

Ronaldo gólja!

https://youtu.be/8emM8nSZcfo

Csapatok

A második félidőben Svájc mindent elkövetett azért, hogy kiegyenlítse az eredményt, ami végül is a videobíró segítségével sikerült is nekik. Az elődöntőt azonban mégis a Portugálok nyerték meg, mert nem tudták hatástalanítani Cristiano Rondaldot. Ricardo Rodrigez az 57. percben egyenlített 11-esből Svájcnak. A büntető egy nagyon érdekes szituációból született meg, az előre ívelt labdára Pepe és Semedo együttesen mozgott és próbálták Zubert távol tartani a lasztitól. A játékvezető először tovább engedte a játékot, ő ott egyből nem látott szabálytalanságot, de a svájciak reklamáltak, hogy Zubert ellökték és ő azért nem fért hozzá a labdához, amit Semedo hazafejelt Rui Patriciónak.

Fotó: Twitter

Eközben Portugália egyik ellentámadásából Bernardo Silva-át buktatták a kapu torkában, amiért a bíró azonnal 11-est ítélt, de a VAR szobából rászóltak a játékvezető fülére, hogy jöjjön ki és nézze meg a svájciak támadását. Olyan helyzet állt elő, ami még talán nem is volt a futballtörténelemben, mert érvénytelenítették Portugália büntetőjét és Svájc rúghatott 11-est videóbírói ítélet alapján. Svájc 11-ese teljesen jogtalan volt, azonban Rodriguez értékesítette a büntetőt és kiegyenlítettek a Svájciak 1-1-re.

Fotó: Twitter

Rondaldo-ék mindent elkövettek a sikerért és ez eredményre is vezetett, mert a mérkőzés hajrájában állva hagyta ellenfelét a luzitán csapat, és CR7 duplájával 3-1-re megnyerték a csatát. Ronaldo újra bizonyította, hogy zseniális támadó és még mindig a világ legjobb csatára. Íme Ronaldo góljai.

https://youtu.be/4Ho0CM3zxaE

Tudósítás

Fel