Labdarúgás

UEFA NL – Angliát kiejtette a védelme, a hollandok a döntőben

Tegnap eldőlt, hogy a Nemzetek Ligája döntőjébe elsőként a hazai pályán játszó Portugália válogatottja jutott. Ma eldőlt, hogy Ronaldoék kivel küzdenek meg vasárnap este a fináléban.

Fotó: Twitter

Hollandia Anglia válogatottjával játszott a másik elődöntőben és rendes játékidőben elért 1-1-es döntetlen után a hosszabbításban 3-1 arányban alul maradt Hollandiával szemben. A hosszabbításban lőtt két holland gólt, két óriási angol védelmi hiba előzte meg.

meccs

Nagyon jó mérkőzést vívott a két csapat egymással Guimaresben, az angoloknál Harry Kane ott volt a csapatban, de csak a második félidőben lépett a pályára. A hollandok a szokásos csapatukkal kezdtek. Az első félidőben Resford 11-ével szereztek vezetést a két oroszlános gárda, Resfordot buktatta De Ligt. A 11-t Resford magabiztosan lőtte be, ezzel vezettek 1-0-ra az angolok.

Csapatok

Második félidőben a hollandok többet támadtak és sikerült kiegyenlíteniük. De Ligt fejes góljával egyenlítettek a narancssárgák, ezzel a 19 éves védőnek sikerült kijavítania elsőfélidei ordító hibáját. Nemsokkal később Lingard vezetést szerzett az angoloknak, de a videóbíró, csakúgy mint – a tegnapi portugál meccsen – itt is közbeszólt. Addig nézték a VAR szobába az esetet, amíg bebizonyították, hogy szabálytalanul született Lingard találata. A félidő hátralévő részében már nem esett gól, következhetett a kétszer 15 perc hosszabbítás.

Fotó: Twitter

Idő

Ebben a túlórában az angolok két óriási védelmi hibát elkövetve könnyű gólokhoz juttatták a hollandokat. Először Stones hibázott óriásit, Pickford hiába védett bravúrral a róla kipattanó labdát végül Promes elé került, aki nagyon rosszul találta el a labdát, de Walker lábáról ahol az angolok kapujába vágódott a labda. Ezzel már továbbjutásra álltak a hollandok a ráadás hátralevő részében, Barkleynak sikerült összehoznia egy újabb holland gólt. A Chelsea játékosa eladta a labdát a saját ötöse közelében, Depay megszerezte és Promeshez továbbította, aki könyörtelenül bebombázta a léc alá az üresen maradt kapuba. Ezzel már 3-1-re vezettek a hollandok és simán bejutottak a vasárnapi fináléba, ahol Cristiano Ronaldoékkal csapnak majd össze.

Fotó: Twitter

Tudósítás

https://youtu.be/GGEScNrNKrM
Fel