Bajnokok Ligája

UEFA: Kedden születik döntés a Bajnokok Ligája és az Európa Liga sorsáról

Az UEFA keddi ülésén születik döntés arról, hogy felfüggesztik vagy folytatják az idei európai kupasorozatokat.

A legmagasabb európai labdarúgó-testület elrendelheti versenysorozatainak egy hónapra történő felfüggesztését, amiről a tagszövetségek 55 képviselője dönt a március 17-re, keddre tervezett ülésen, a csütörtökön közzétett nyilatkozatot követően.

A megbeszélésen a bajnokságokról, a nemzetközi kupasorozatokról és a nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságról is szó lesz.


    Az UEFA a megbeszélések után ad további tájékoztatást a kialakult helyzetről.


    A koronavírus-járvány miatt az olasz bajnokság április 3-ig biztosan szünetel, a spanyol bajnokság két soron következő fordulóját elhalasztották, a BL-résztvevő csapatok közül a Juventus és a Real Madrid játékosai karanténban vannak, az Európa-ligában pedig két olasz és spanyol érdekeltségű nyolcaddöntős párharc első mérkőzését nem tudják lejátszani a koronavírus-járvány miatt. A többi bajnokság nagy részét zárt kapuk mögött bonyolítják.

Így az UEFA nyilatkozatából kitűnik, hogy a csütörtökre tervezett Európa Liga 16 mérkőzésből álló fordulóját az ütemterv szerint megtartják. Emlékezzünk arra, hogy két mérkőzést, az Inter-Getafe és a Sevilla-Roma meccseket, már korábban elhalasztották.

Az UEFA kedden dönt arról, hogy felfüggeszti-e a sorozatot és elhalasztja a Bajnokok Ligájában a jövő hétre tervezett mérkőzéseket, amelyek a Barcelona – Napoli és a City – Real Madrid összecsapások lesznek. Minden bizonnyal halasztás lesz a vége a huza-vonának, mert a Real Madrid már egyébként is karanténba helyezte a focicsapatot az egyik kosaras pozitív koronavírus tesztje miatt.

Fel