Connect with us

Rajtrács

Túl a 17 órás operáción: megszólalt az F2-es baleset sérültje

Túl a 17 órás operáción: megszólalt az F2-es baleset sérültje

17 órás sikeres operáción van túl a spái F2-es balesetet túlélő Juan Manuel Correa. A pilóta a család által kiadott közleményben most először szólalt meg a tragikus hétvége után.

A műtét 17 órán át tartott, de sikeres volt. Correa lábába rögzítő lapot építettek, továbbá külső rögzítést is kapott. „Az orvosok reménykeltő hírekkel szolgáltak: a műtét sikeres volt” – írták. „A műtétet követő napok feszültek voltak, hiszen bár a műtőben sikert értek el, a következő 48-72 óra kritikus volt a lapos rögzítési eljárás végkimenetele szempontjából.”

Mint írták, a beavatkozás nem volt komplikációktól mentes, de a legfontosabb feladatot teljesítették. „Most, csütörtökön, több mint 72 órával később az orvosok hiszik, hogy az eljárás sikeres volt, de továbbra is alapos megfigyelés alatt tartják őt. Az eljárás során az orvosoknak több csontot kellett eltávolítaniuk, mint előre gondolták, és meg kellett oldaniuk érproblémákat is, de a műtét fő célját elérték. Juan Manuel a londoni kórházban marad, és a tervezett újabb, már kevésbé összetett műtétjére két héten belül kerül majd sor.”

Képtalálat a következőre: „correa”
Fotó: Skysports

Correa így nyilatkozott a műtétet követően:

„Az elmúlt hetek rendkívül nehezek voltak, nehezebbek, mint bármi, amivel eddig szembesültem, mind fizikálisan, mind mentálisan. Tisztában vagyok vele, hogy a jövőm a lábaim, és főleg a jobb lábam gyógyulása szempontjából eléggé bizonytalan, és hogy a fizikai rehabilitációm rendkívül hosszú és komplikált lesz. Még mindig próbálom feldolgozni mindazt, ami történt és történik.”

„Szeretnék köszönetet mondani minden egyes embernek, akik bármilyen módon támogattak engem! Megérintett az az óriási számú gondoskodó és szeretettel teli üzenet, amiket kaptam. A szívem mélyéről köszönöm mindenkinek! Tudom, hogy a ti biztatásotok és pozitív energiátok sokat számított”

Forrás: M4sport
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Rajtrács