Connect with us

Kajak-Kenu, Evezés

Tótka: bármikor rajthoz állnék, de csak ha normalizálódott a helyzet

Tótka: bármikor rajthoz állnék, de csak ha normalizálódott a helyzet


Akár már a nem olimpiai versenyszámok szeptember végére halasztott szegedi világbajnokságán is versenybe szállna a kajakozó Tótka Sándor, amennyiben javul a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet.

    A világ- és Európa-bajnok Tótka az M1 aktuális csatornának hétfőn elmondta: nem a klubjánál edz, miután a szülővárosában, Gyomaendrődön a feleségével kibéreltek egy vízparti telket, ahol edzésterv alapján izoláltan tudja formában tartani magát és készülni, noha nem tudja még, hogy mire.


    Elárulta, a jelenlegi bizonytalan helyzetben nem lát messzire. Noha a hazai szövetségnek van egy kezdeményezése, hogy a motiváció fenntartása érdekében, természetesen az egymás közti távolságokat betartva rendezzenek egy edzőversenyt néhány hajóval, ám ennek a dátuma még nincs kiírva.


    Tótka kiemelte, idei versenyeik közül egyedül a nem olimpiai számok világbajnokságát nem törölték, a szegedi viadalt csak halasztották, mégpedig szeptember végére. A nemzetközi szövetség feltétele a rendezéshez az, hogy legalább hat-nyolc héttel a verseny előtt rendeződjön a világjárvány miatt kialakult helyzet.


    “A versennyel most nem nagyon lehet minket motiválni, mert vagy lesz, vagy nem lesz” – hangsúlyozta.


    Rámutatott: őt nem zavarná, hogy a verseny a felkészülés kezdetét megelőzően lenne.


    “Versenylovaknak mondom magunkat, versenyre lettünk teremtve. Bármikor rajthoz állnék, de csak akkor, ha normalizálódik a helyzet, és teljes nyugodtsággal tudok készülni” – fejtette ki.


    A Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs, Kuli István összeállítású férfi 500-as kajaknégyes tavaly augusztusban Szegeden szerzett olimpiai indulási jogot. Mint a 25 éves kajakozó elmondta, tartják a kapcsolatot a négyes tagjaival, és mivel fiatal egységről van szó, nem érinti rosszul őket és nem bánják, hogy jövő nyárra halasztották az olimpiát.


    Elárulta: az 500 métert uraló német és spanyol négyeshez hasonlóan már a magyar egység is kap mérnöki segítséget a technika javításához.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kajak-Kenu, Evezés