Connect with us

Európai Kosárlabda

Török Zoltán a soproni kosárcsapat vezetője beszélt a jelenlegi helyzetről

Török Zoltán a soproni kosárcsapat vezetője beszélt a jelenlegi helyzetről


Török Zoltán ügyvezető szerint nem hozhatott más döntést a soproni kosárlabdacsapat, mint hogy egy hónappal ezelőtt, a koronavírus-járvány “berobbanása” előtt nem utazott el az olasz Schio elleni Euroliga csoportmérkőzésre.

    A sportvezető a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában arról beszélt, a nemzetközi szövetségtől (FIBA) és a többi klubtól azt követően “sem kaptak dísztáviratokat”, hogy Európában betört a világjárvány.


    “Egy olyan csapattal kellett volna játszanunk, amely a vírus gócpontjából érkezett. Ezért nem vállaltuk a mérkőzés semleges helyszínen való lejátszását sem” – utalt Török arra, hogy a FIBA alternatívaként Ljubljanába vitte volna a mérkőzést, ám a soproniak oda sem utaztak el. A szervezet utólag 20-0-s végeredménnyel a Schiónak adta a február 26-ra kiírt mérkőzést, ezzel az előző idényben negyedik soproniak lecsúsztak a rájátszásról, ami aztán később félbe is szakadt.


    “A sportvilág vezetői nem voltak a helyzet magaslatán az elmúlt egy-másfél hónapban. Jó példa erre az Orenburg esete, amelynek már a járvány kirobbanása után rájátszásmeccset kellett játszania, alig jutott haza, a csapat tagjai pedig most szabadultak ki a kéthetes karanténból” – mondta az ügyvezető, aki szerint mind a FIBA, mind a klubok kivárásra játszottak, szolidaritást nem mutattak a soproniakkal döntésük meghozatala után.


    Meglátása szerint a nemzetközi szövetségnek sok mindent kellene elrendeznie a következő időszakban, mert például azt sem tudják, mi lesz a ranglistapontokkal, amely alapján a következő idényre rangsorolják az országokat.


    “A fair play a profi sportra kevésbé jellemző, mint az amatőrre. Sok pénzt megmozgató ligában szerepelünk, de a FIBA szerintem megpróbálja majd a saját reputációját megvédeni, ebbe pedig nem nagyon fér bele egy bocsánatkérés” – jelentette ki Török Zoltán.


    A jövővel kapcsolatban elmondta, szerinte nagy átrendeződés kapujába érkezett a sportvilág, sok helyen “sok lapot újra fognak osztani”.


    “Meg fognak változni a sportágak közötti, és a sportágakon belüli erőviszonyok is. A mi csapatunkat is érzékenyen érinti ez az élethelyzet, mi sem fogjuk tudni ott folytatni, ahol abbahagytuk” – nyilatkozta a soproniak ügyvezetője.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Európai Kosárlabda