Connect with us

Sportfejlesztés

Tornacsarnokot avattak a református gimnáziumban Tatán

Tornacsarnokot avattak a református gimnáziumban Tatán


A Tatai Református Gimnáziumban szerdán átadták az iskola új tornacsarnokát, melyet 400 millió forint ráfordításával építettek fel – közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

    Illés Dániel elmondta, az 580 négyzetméteres, hét méter magas tornatermet egy 300 négyzetméteres szárny egészíti ki, ahol öltöző, szertár, kazánház és testnevelő tanári szoba kapott helyet.

Fotók: Tata.hu


    Az öltöző felett még két szint szerkezete készült el, egy konditerem és egy diákétterem helye, ezek megvalósítása később várható. A távolabbi jövőben a tornaterem mellett lehetőség van egy új épületszárny – közösségi tér és könyvtár – építésére is.


    A beruházás összegének felét a kormánytól kapta az iskola a Dunántúli Református Egyházkerület közvetítésével, 200 millió forintot pedig az iskola működésének 14 éve alatt keletkezett saját megtakarításból fedeztek.


    A Tatai Református Gimnázium 2005 szeptemberében két tanteremben kezdte meg működését, 2008-ban új épületszárnyat építettek, 2014-ben és 2018-ban szomszédos épületek megvásárlásával és felújításával bővültek.


    A testnevelés órákat a most átadott tornaterem felépüléséig az udvari sportpályán tartották, rossz időben egy régi kovácsműhelyből átalakított helyiséget használtak. A diákok egy volt csirkekeltető kamrában öltöztek, a szünetekben a tanárok fával fűtötték a helyiségeket – idézte fel az igazgató.


    A gimnáziumba – amelyben a hetediktől a tizenkettedik osztályig tanulnak fiatalok – 388 diák jár. 
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Sportfejlesztés