Sportbulvár

Tokióban is ott lehetnek a Brüll Alfréd Akadémia tehetséges fiataljai

A jövő évi tokiói nyári olimpián is ott lehet néhány fiatal sportoló azok közül, aki korábban vagy jelenleg is tagjai az MTK Budapest tehetséggondozó Brüll Alféd Akadémiájának (BAA) – mondta Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke a pénteki ünnepélyes évadnyitón, amelyen az érintett ifjú sportolók átvehették a 2019-es akadémiai tagságukról szóló oklevelet.

A sportvezető bejelentette, hogy idén 11 sportág 48 utánpótláskorú versenyzője érdemelte ki, hogy bekerüljön az az MTK egyesületi elitképzésébe. 
    A BAA elnöki tisztét is ellátó Deutsch Tamás hangsúlyozta, azok a többszörös korosztályos magyar bajnok fiatalok lehetnek akadémisták, akik tehetségek, szorgalmasak, kitartóak, s ugyanakkor esélyük van arra, hogy a jövőben nemzetközi szinten is világszínvonalú eredményt érjenek el. Hozzáfűzte: az akadémiai tagság ugyanakkor egy fontos pályaválasztási döntés is az ifjú tehetségek részéről, s elindulnak azon a nehéz úton, amelynek eredményeként a magyar, sőt, a nemzetközi sport legnagyobb alakjai közé kerülhetnek. Az elnök emlékeztetett rá, hogy a Brüll Alféd Akadémia tagjai közül a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang személyében már felnőtt Európa-bajnok, sőt olimpiai bajnok is kikerült.

Fotó: MTK


    Deutsch Tamás beszélt arról is, hogy a 48 sportoló között vannak olyanok, akik a tavaly létrehozott Brüll Alfréd Akadémia Talent, illetve Plusz Programjának tagjai. Előbbi az akadémia előszobájának tekinthető, utóbbi pedig az utánpótlás korosztálytól búcsúzó, ott komoly nemzetközi sikereket elérő sportolókat segíti abban, hogy zökkenőmentesebb legyen a felnőtt sportpályafutásuk első néhány éve.
    Szabó Tamás, az akadémiai vezetőségi tagja felidézte, hogy 2014-ben Magyarországon elsőként az MTK hozott létre olyan akadémiát, amely az egyéni sportágakban versenyző utánpótláskorú sportolók elitképzését szolgálja. Mint kifejtette, ennek célja, hogy az egyesület saját akadémiai tehetséggondozási rendszeréből kerüljenek ki azok, akik felnőtt versenyzőként a kék-fehér klub színeiben eljuthatnak akár az olimpiai vagy világbajnoki címig.

Fel