Connect with us

Olimpia Tokió 2020

Tokió 2020 – Póta Georgina nem vállalja a portugáliai selejtezőt

Tokió 2020 – Póta Georgina nem vállalja a portugáliai selejtezőt


A várandós Póta Georgina nem vállalja a szereplést az asztaliteniszezők január 22-26-án sorra kerülő csapat olimpiai világselejtezőjén Portugáliában. Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány a rutinos Fazekas Máriát hívja be a helyére.

    A 34 éves Póta, a legelőkelőbben rangsorolt magyar pingpongos, a világranglista 38. helyezettje decemberben jelentette be, hogy gyermeket vár, ezért a tokiói játékokat biztosan kihagyja, de a selejtezős szereplést akkor még nem zárta ki.


    “Mostanra eldőlt, hogy Gina nem játszik Gondomarban. Nem a megszokott módon mozog már az asztalnál, teljesen természetesen félti a saját és a baba egészségét, így megbeszéltük, hogy nem játszik a selejtezőn” – mondta az MTI-nek Bátorfi Zoltán.

Képtalálat a következőre: „póta georgina”
Fotó: NSO


    A kétszeres Európa-bajnok helyére a budaörsiek 44 esztendős asztaliteniszezője, Fazekas Mária került be a keretbe.


    “Rutinos játékosról van szó, a klubcsapatában szép eredményei voltak ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében, s nem mellékesen védőjátékosok ellen kifejezetten jól játszik, márpedig a lehetséges ellenfeleink között több ilyen pingpongos is van. A Budaörsben Pergel Szandrával nagyon jó párost alkotnak, ami a válogatottnál is több lehetőséget biztosít majd a számunkra, ez is szerepet játszott a döntésemben” – fogalmazott a szakvezető.


    Hozzátette: Póta Georginát nem lehet pótolni, így szerinte nagyon nehéz dolguk lesz a gondomari tornán. Az olimpián mindkét nemnél 16 csapat indulhat, a világselejtezőből kilenc együttes kvalifikálja magát, a magyar női együttes az utóbbi viadalon kiemelt lesz.  


    Portugáliában Fazekason kívül Madarász Dóra, Pergel Szandra, Hartbrich Leonie és Nagyváradi Mercédesz alkotja majd a csapatot.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Olimpia Tokió 2020