Connect with us

Kosárlabda

Tokió 2020 – Károlyi Andrea: ősszel pótolhatnák a 3×3-as olimpiai selejtezőket

Tokió 2020 – Károlyi Andrea: ősszel pótolhatnák a 3×3-as olimpiai selejtezőket


A törölt tornák őszi pótlásában bízik Károlyi Andrea, a kedden elhalasztott tokiói olimpia selejtezőjében érdekelt 3×3-as női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.

    A magyar csapat a szakág mindkét kvalifikációs tornáján érdekelt volt, ám a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség – a többi sorozat eseményeihez hasonlóan – a márciusi, indiai viadalt és az áprilisi, budapesti pótselejtezőt is törölte a versenynaptárból a koronavírus-járvány miatt.


    “Én is azt mondom, hogy a legjobb döntést hozták az olimpia elhalasztásával. Arra, hogy ez a járvány egyik napról a másikra elmúlik, nem lehet számítani” – nyilatkozta a wbasket szaklapnak Károlyi Andrea. “A sportszerűségi elvek azt kívánnák meg, hogy minden sportágban az eddig kialakult mezőnyök selejtezzenek, hiszen ezekért az esélyekért megküzdöttek a sportolók. A 3×3-as szakágban magyar szempontból az lenne a legjobb, ha a tervezett rendszerben zajlanának le a selejtező tornák. Én abban reménykedem, hogy a halasztás ellenére a selejtezőkön nem változtatnak semmit. Nem a kiírt időpontokra gondolok, hanem a feltételekre. Ha megtartják azt is, hogy akiket már neveztek csapatok, azokon sem lehetne változtatni, akkor nem jönnének be hirtelen olyan nagy nevek, akik az olimpiára kerülnek elő.”


    A játékosként hétszeres magyar bajnok és nyolcszoros kupagyőztes szakvezető kiemelte, a legpraktikusabb az lenne, ha ősszel pótolnák az olimpiai kvalifikációs tornákat.


    “Realitása szerintem úgy lenne, hogy a klubszezon előtt vagy közben bonyolítanák le őket. Annyi mindennel meg lehet szakítani a klubszezonokat, elég a kézilabda vagy a vízilabda világeseményeire gondolni, hogy egy olimpiai selejtezőnek miért ne lehetne helyet csinálni?” – vetette fel.


    A világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok magyar válogatott a már biztosan elhalasztott olimpiai kvalifikáción túl május 20. és 22. között Tel-Avivban vívna Eb-selejtezőt, a szakág kontinenstornáját pedig június 25. és 27. között rendeznék Antwerpenben.


    “Semmi biztos információ nem áll rendelkezésre. A tel-avivi Eb-selejtezővel és az Európa-bajnoksággal kapcsolatos e-mailek, tájékoztatók tovább jönnek. Szerintem mindenki úgy van vele, hogy legrosszabb esetben ahogy közeledik a torna, majd eltörlik. Természetesen mindenkinek ugyanolyan nehéz ez a helyzet, és mindenkinek ehhez kell alkalmazkodni. Olyan szituációt kell mindenkinek megoldania, ami soha nem volt az életében” – tette hozzá a két Euroliga-bronzéremmel, Európa-bajnoki negyedikként visszavonult Károlyi Andrea.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kosárlabda