Connect with us

Atlétika

Tokió 2020 – Gatlin 39 évesen nyerne aranyat

Tokió 2020 – Gatlin 39 évesen nyerne aranyat


Az olimpiai és négyszeres világbajnok amerikai Justin Gatlin képesnek érzi magát arra, hogy jövőre, 39 évesen megnyerje a 100 méteres síkfutás aranyérmét az idén nyárról elhalasztott tokiói játékokon.

    A sprinter a tmz.com-nak azt nyilatkozta, hogy az olimpia előtt nem akar visszavonulni, és mivel az idén a koronavírus-járvány miatt biztosan kevesebbet tud majd versenyezni, jövőre esélyes lehet az aranyéremre a japán fővárosban.


    “Sokan azt hiszik, hogy az idő ellenem dolgozik, de ez messze áll a valóságtól. Most pihentetni tudom a testemet, koncentrált maradhatok és újult erővel állhatok oda a rajthoz 2021-ben” – jelentette ki Gatlin, aki 2004-ben Athénban győzött 100 méteren, és ezen a távon 2005-ben, majd 2017-ben is világbajnok volt.


    “Nincs olyan nagy különbség, hogy 38 vagy 39 évesen versenyez valaki” – tette hozzá Gatlin, aki jövő februárban tölti majd be 39. életévét.


    Az amerikai sprinter – aki pályafutása során kétszer is el volt tiltva doppingvétség miatt – hozzátette, a 42 évesen új szerződést kötő amerikaifutballista honfitársa, Tom Brady példája arra sarkallja, hogy komolyan elgondolkozzon azon, folytatja-e az élsportot 2021 után is.


    “Ez alapján reménykedhetem abban, hogy egy 40 éves Justin Gatlin sem nézne ki túl furán az atlétika pályán” – mondta.


    A nyárra tervezett tokiói olimpiát a koronavírus-járvány miatt hétfőn halasztották 2021-re.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Atlétika