Kosárlabda

Tokió 2020 – Elindult Grazba a 3×3-as női kosárválogatott

Károlyi Andrea szövetségi kapitány szerint az első napon találkozik legnehezebb ellenfeleivel a 3×3-as női kosárlabda-válogatott, amely kedden indult el a grazi olimpiai selejtezőtornára.

    A szakvezető a buszút közben az MTI-nek kifejtette, a felkészülési mérkőzések alapján remek állapotban van a társaság.


    “A csajok egészségesek, mindenki negatív, de persze csak a koronavírustesztekre vonatkozólag” – mondta tréfásan. “Nagyon várjuk már a selejtezőmeccseket, úgy megyünk ki Ausztriába, hogy az első lehetőséget meg akarjuk ragadni. Ha mégsem jön össze, akkor a jövő héten ott van még a debreceni pótselejtező, de egyelőre nem gondolunk erre.”


    Károlyi Andrea közölte, az első két ellenfél, azaz a fehéroroszok és a hollandok ígérkeznek a legnehezebbnek, amelyekkel csütörtökön csap össze a nemzeti csapat.


    “Ekkor már körvonalazódik majd, hogy mik az esélyeink, és hogy miként vágunk neki a szombati két mérkőzésnek” – tette hozzá.


    A Goree Cyesha, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Dia, Török Ágnes összetételű válogatott csütörtökön 18.15 órakor a fehéroroszokkal vívja első mérkőzését Graz főterén, majd aznap 21.35-kor a hollandokkal is összecsap. Szombaton 19.05-kor Észtország, 21.35-kor pedig Srí Lanka lesz az ellenfél a C csoportban, ahonnan az első két helyezett jut a vasárnapra kiírt negyeddöntőbe.


    A 20-20 csapatos grazi tornáról három férfi és három női együttes szerez indulási jogot a tavalyról idén nyárra halasztott olimpiára.


    Jövő péntektől vasárnapig kerül majd sor a debreceni pótselejtezőre, ahol az utolsó kvóták szerezhetők meg az ötkarikás játékokra. A hajdúsági városban a férfiaknál és a nőknél is hat-hat gárda verseng, a magyar férfi és – ha Ausztriában nem szerez kvótát – a női együttes is pályára lép majd a Nagytemplom előtti téren.


    A 3×3-as kosaras szakág Tokióban kap először helyet az olimpiai programban, a japán fővárosban mindkét nemnél nyolc-nyolc csapat lehet ott a debütáláson.

Fel