Kézilabda

Tokió 2020 – A női kézilabda-válogatott edzőmeccsen kikapott Norvégiától

A magyar női kézilabda-válogatott 32-22-re kikapott Norvégiától a tokiói olimpia előtti utolsó, csütörtöki felkészülési mérkőzésen.

    A norvég közszolgálati média honlapja szerint végig az Európa-bajnoki címvédő irányította a meccset, amelyen egyértelműen jobb volt a magyaroknál, már az első félidőben jelentős előnybe került, amit megtartott a végéig.


    Elek Gábor szövetségi kapitány szerdán az MTI-nek azt mondta, ezen a találkozón az eredmény másodlagos, a magyaroknak az a feladatuk, hogy felvegyék a sebességet az ellenféllel, mert ez az ötkarikás tornán kulcsfontosságú tényező lesz.


    A magyar szövetség honlapja szerint a csapat csütörtökön gyakorolhatott először a meccseknek otthont adó Jojogi Sportcsarnoknan.


    “Az első félidőben a norvég csapat sokkal gyorsabb, agresszívebb volt nálunk, ez okozta a kialakult nagy különbséget. Mi túlságosan sok hibával kézilabdáztunk” – nyilatkozta Elek Gábor.


    Hozzátette, óriási a tér belül a csarnokban, amit ráadásul extrém módon hűtenek.


    “Fontos volt, hogy az olimpiai forgatagból kikerülve elitcsapattal találkozzunk, hiszen ez segíti, hogy felgyorsuljunk. A szünet után már sokkal inkább azt a játékot mutattuk, amit szeretnénk megvalósítani, gyorsaságban, agresszivitásban is, a franciák elleni nyitómeccsig hátralévő időben ezen fogunk tovább dolgozni” – mondta a kapitány.


    A magyarok korábban Montenegrót hat, Brazíliát pedig előbb három, majd egy góllal győzték le a siófoki felkészülési meccseken.


    Elek Gábor csapata vasárnap helyi idő szerint 21.30-tól – magyar idő szerint 14.30-tól – az öt évvel ezelőtt olimpiai ezüstérmes, korábbi kétszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok Franciaországgal játszik az ötkarikás játékokon, a csoportkör első fordulójában.

Fel