Connect with us

Atlétika

Tokió 2020 – A női gerely világcsúcstartója ősszel dönt az indulásról

Tokió 2020 – A női gerely világcsúcstartója ősszel dönt az indulásról


Barbora Spotakova, a női gerelyhajítás világcsúcstartója az idei szezon után szeretett volna visszavonulni, a játékok halasztása miatt viszont még kivár végső döntésével.

    A 38 éves, kétszeres olimpiai bajnok cseh dobó az insidethegames.biz cikke szerint az olimpia nélkül is várja, hogy még idén versenyezhessen és úgy tervezi, hogy mindenképpen indul az augusztus végére kiírt párizsi atlétikai Európa-bajnokságon, amennyiben megtartják.


    Spotakova elmondta, kiváló és eredményes felkészülést tud eddig maga mögött, így nem jelent komolyabb problémát számára, hogy a koronavírus-járvány miatt beszűkültek az edzéslehetőségei, az otthonában erősít és a közeli erdőben fut. A visszavonulás és a jövő évre vonatkozó tervek még nem foglalkoztatják.


    “Majd ősszel gondolom át ezt, de szerintem a motiváció jönni fog. Optimista vagyok, de nincs még itt az ideje a döntésnek – mondta a sztáratléta, aki jelenleg a korábbi súlylökő, Jan Tylce irányításával edz. – Ez egy jó együttműködés, ezért el tudom képzelni, hogy jövőre is tudjuk ezt folytatni.”


    Spotakova 2008-ban és 2012-ben nyert olimpiai bajnoki címet, 2007-ben, 2011-ben és 2017-ben világbajnokságot, 2014-ben pedig Európa-bajnokságot. A szám világcsúcsát és olimpiai rekordját is ő tartja egyaránt 2008 óta: előbbit 72,28 méterrel, utóbbit pedig 71,42-vel. Klasszisát bizonyítja, hogy a 2016-os riói játékokon lábtörés után visszatérve szerzett bronzérmet, majd egy évre rá vb-címet, míg a második gyermeke születése miatt teljes egészében kihagyott 2018-as esztendőt követően tavaly vb-döntőbe jutott és kilencedik lett.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Atlétika