Kosárlabda

Tokió 2020 – A 3×3-as kosarasok grazi tornájára így lehet csak bejutni a nézőknek

Sorsolás útján határozza meg a sportági világszövetség (FIBA), hogy kik tekinthetik meg a helyszínen a 3×3-as kosárlabda-válogatottak grazi olimpiai selejtező tornáját, amely az utolsó előtti lesz a tokiói játékokra kvalifikáló sorozatban.

    Az insidethegames.biz beszámolója szerint a jegyelosztás új formátumáról a koronavírus-járvány jelentette veszélyhelyzetre tekintettel, a “Covid-19 biztonsági protokollal összhangban” állapodott meg a FIBA az osztrák szövetséggel, amely május 26. és 30. között bonyolítja le a tornát.


           A nézők lottórendszerben történő kiválasztását már megkezdték, az egy-egy rendezvénynapra szóló belépők nyerteseit minden számhúzás után tájékoztatják a sorsolás eredményéről.


    A Graz főterén zajló kosaras eseményen, ahol négy játéktéren bonyolítják le a mérkőzéseket, a meccsnézésre jogosult szurkolókat nyolc-nyolc fős csoportokra osztják el. Egymástól is kellő távolságban helyezik el a szeparált asztaloknál ülő drukkereket, akik a helyhez kötöttség körülményei között ételt és italt okostelefonos alkalmazáson keresztül rendelhetnek – írta a portál.


    Az ausztriai selejtezőről három férfi és három női csapat jut ki a tavalyról idén nyárra halasztott olimpiára. A grazi tornán 20-20 nemzeti együttes vesz részt, a női mezőnyben ott lesz a magyar csapat is. Utána már csak egy hasonló torna lesz, június 4. és 6. között, Debrecenben, ahol az utolsó kvóták szerezhetők meg az ötkarikás játékokra. A debreceni pótselejtezőn a férfiaknál és a nőknél is hat-hat gárda verseng, a magyar férfi és – ha Ausztriában nem szerez kvótát – a női együttes is szerepel majd.


         A 3×3-as kosaras szakág Tokióban kap először helyet az olimpiai programban, s a japán fővárosban mindkét nemnél 8-8 csapat lehet ott a debütáláson.

Fel