Connect with us

Magyar Foci

Tíz éve hunyt el Varga Zoltán, a magyar labdarúgás egykori disszidens zsenije

Tíz éve hunyt el Varga Zoltán, a magyar labdarúgás egykori disszidens zsenije


Tíz éve ezen a napon hunyt el Varga Zoltán olimpiai bajnok és Eb-bronzérmes Ferencváros-legenda, a magyar labdarúgás öntörvényű zsenije. MTI

Varga Zoltán 1964-ben olimpiai bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes volt a magyar válogatottal. A Ferencvárosban 1961 és 1968 között 135 mérkőzésen 53-szor volt eredményes. 1968-ban külföldre távozott, a német Hertha BSC játékosa lett. Később a skót Aberdeen, a holland Ajax, a német Borussia Dortmund és a belga Gent együttesét erősítette.

Játékos-pályafutása után biztosítási ügynökként, majd a kölni főiskola elvégzését követően edzőként dolgozott. Magyarországon a többi között a Ferencvárosnál, a Budapest Honvédnál, a Diósgyőrnél és a Győrnél volt tréner.

Varga Zoltán tíz éve egy zuglói öregfiúk-mérkőzésen játék közben összeesett, életét nem tudták megmenteni. Az évfordulón megemlékezést tartottak a Kövér Lajos utcában felállított emléktábla előtt, ahol a tragédia történt.

A Zuglói Sport-és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. beszámolója emlékeztet, hogy minden évben megrendezik a Varga Zoltán-emléktornát április 9-én. Ezt a koronavírus-járvány miatt idén később fogják megtartani, így csak koszorúzásra került sor a Kövér Lajos utcában felállított emléktáblánál, ahol az FTC örökös bajnoka egy öregfiúk-mérkőzésen játék közben összeesett és elhunyt.

A rendhagyó megemlékezésen koszorút helyezett el a helyi önkormányzat részéről Horváth Zsolt sportért felelős alpolgármester, Hámori György, a Varga Zoltán Sportközpont ügyvezetője, valamint így fejezték ki tiszteletüket, de a járványveszély miatt a megemlékezésen nem vettek részt a Ferencvárosi Torna Club, a Fradi Hagyományőrző Egyesület és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület képviselői.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Magyar Foci