Kézilabda

Telekom Veszprém: Megvan, hogy jövőre ki irányítja a csapatot

Megszületett a megállapodás a Telekom Veszprémnél a jövő évi szakmai munka irányvonaláról.


A klub élt a hosszabbítási opcióval, így a következő szezonban is a spanyol David Davis irányítja a férfi kézilabdacsapatot. A döntésről csütörtökön honlapján adott tájékoztatást a klub, amely kiemelte: a 42 éves szakember tavaly októberben érkezett az együtteshez, amely immár 16 találkozó óta nem talál legyőzőre.
    Davis játékosként 2005-ben világbajnok, 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben – a Ciudad Reallal – Bajnokok Ligája-győztes volt. Visszavonulása után, 2014-ben került a macedón Vardar Szkopjéhoz, ahol előbb a férfi, majd a női csapatnál tevékenykedett. Tavaly május óta az egyiptomi férfi válogatott szövetségi kapitánya.

Fotó: Szon


    A Veszprémnél Ljubomir Vranjes örökét vette át, az együttes jelenleg a bajnokságban a második helyen áll, tíz ponttal elmaradva a címvédő MOL-Pick Szegedtől, amely hárommal több mérkőzést játszott. A Bajnokok Ligájában a veszprémiek egy körrel a csoportkör zárása előtt szintén a második helyen vannak – és ha szombaton a lengyel Vive Kielce vendégeként nem szenvednek vereséget, akkor ott is végeznek -, a folytatásban pedig a negyeddöntőbe jutásért játszanak. MTI

Fel