Kézilabda

Telekom Veszprém: Interjú Nagy Lacival

Két héttel ezelőtt szavazhattak Szurkolóink a 43 éves veszprémi kézilabda történelem legjobb játékosaira, posztonként. A jobbátlövő pozícióban a hatszoros magyar bajnok és Magyar Kupa győztes, háromszoros Bajnokok Ligája döntős, illetve ötszörös Final4 résztvevő Nagy Lászlót szavazták legjobbnak a Drukkerek. Interjú sorozatunkban ő következik a sorban, vele beszélgettünk. -írta a telekomveszprem.hu

Bekerültél a Veszprém 43 éves álomcsapatába. Mit éreztél, amikor kiderült az eredmény?

Egy ilyen múltú Klub, mint a Veszprém, amely az utóbbi évtizedben, de akár mondhatnám, hogy az elmúlt 20 évben a világ élvonalához tartozik, és a sok nagynevű játékos közül, aki az én posztomon megfordult, engem választottak, nagyon megtisztelő érzés. Boldogság és büszkeség fogott el egyből. 

Hét évig játszottál Veszprémben. Mi a legkedvesebb pillanatod ebből az időszakból?

A kudarcoktól, vagy vereségekkel együtt élve, az elsőtől az utolsó napomig óriási élményeket szereztem magamnak, a Szurkolóknak, a csapatnak. Kiváló játékosokkal dolgozhattam együtt, és ezekkel az emberekkel komoly barátság alakult ki. Bátran kijelenthetem, hogy életre szóló. Mindemellett szakmailag egy olyan dolgot kezdtünk el kiépíteni, amely a világ élvonalához tudott minket szögezni. Ha másban nem, a Final4 részvételekben látható, mennyire működött. 

A visszavonult Nagy Lászlót is nevezte a Bajnokok Ligájába a Veszprém
Fotó: Origo

A sikerek mellett biztosan voltak keserű pillanatok is. Mi az, amire nem szívesen emlékszel vissza?

Óriási csalódás volt, hogy a Kielce elleni Bajnokok Ligája döntőben egy ilyen tetemes előny birtokában mégis sikerült kiénekelni a sajtot a szájunkból. Ez egy nagy pofon volt az életben, hiszen soha nem jó BL döntőt veszíteni, így meg aztán főleg nem, ahogyan mi tettük akkor. Ez volt a legfájóbb.

Visszavonulásod után sportigazgató lettél a Telekom Veszprémnél. Mennyire sikerült szerinted ebben a csonkaszezonban átállnod az új feladatkörre, és mennyire hiányzik a kézilabda?

Hálás vagyok a sorsnak, mivel amikor a Veszprémbe igazolásom szóba került, már akkor jelezték, hogy igényt tartanának rám az aktív pályafutás után. Ez egy kecsegtető dolog volt, és elérkezett ez a pillanat is, amikor vezető pozícióba léptem át. Ugyanolyan lelkesedéssel és elánnal megyek neki, mint játékosként. Ez egy új szerepkör, ahol rengeteg újdonsággal szembesültem, és még mindig van hova fejlődnöm. Hálás vagyok, hogy maradhattam a kézilabda közelében és egy ilyen színvonalas Klubban dolgozhatok tovább, mint a Veszprém. 

Mit üzensz a veszprémi szurkolóknak?

Legyenek kitartóak, biztos vagyok benne, hogy rendeződni, és normalizálódni fog a jelenlegi helyzet. Törekszünk mi is, mint csapat, hogy biztonságosan, újabb boldog pillanatokat szerezhessünk a lelkes Szurkolóinknak!

Fel