Kézilabda

Telekom Veszprém: 204 cm-es brazil óriás érkezett

204 centiméteres óriás érkezett Veszprémbe, a 25 éves Rogerio Moraes az „Építők” történetének első brazil kézilabdázója.Írja az Szpress a Facebookon.

Kétszeres BL-győztes kézilabdázó érkezett csütörtökön a Telekom Veszprém csapatához, a 25 esztendős Rogerio Moraes, az „Építők” néven is emlegetett patinás klub 42 éves történetének első brazil játékosa. Sao Paulóból indulva, London érintésével 18 órán át tartott az új szerzemény repülőútja, onnan már semmiségnek tűnhetett az utolsó másfélórás etap a ”királynék városáig”.

A 204 centiméteres óriás, aki a termetével a legmagasabb játékos a veszprémi keretben (a 209 centis Nagy László mögött csak második lett volna…) a másodszor is BL-győztes Vardar Szkopje kötelékéből kiválva szerződött a magyar bajnokcsapathoz, ugyanúgy, mint csapattársa, a montenegrói Vuko Borozan, korábban pedig rövid németországi kitérővel a macedón Dejan Manaszkov, no és a négy BL trófeával büszkélkedő Sterbik Árpád.

Képtalálat a következőre: „rogerio moraes”
Fotó: Google

A világválogatottnak is nevezhető Telekom Veszprém 20 fős keretében mostantól 14 nemzet játékosai közül válogathat David Davis, a csapat spanyol vezetőedzője. Aligha van még egy olyan BL szereplő, amelyik bosnyák, brazil, dán, egyiptomi, francia, horvát, lengyel, macedón, magyar, montenegrói, norvég, svéd, szerb és szlovén kézilabdázók tudására építhetné fel a stratégiáját.

„Három év alatt kétszer is Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhettünk, ez az időszak még sem volt felhőtlen, mert sok volt a gond és a bizonytalanság. Egymás után hagyták el Szkopjét a játékosok, és kerestek olyan klubot maguknak, ahol kiszámítható jövő vár rájuk – nyilatkozta a fiatal játékos az SzPress Hírszolgálatnak. – Büszke vagyok arra, hogy 2+1 éves szerződést írhattam alá egy nagy és biztos lábakon álló klubbal. Egyáltalán nem tartom különösnek, hogy két hónappal ezelőtt még a Veszprém ellen csatáztam a kölni BL döntőben, és a hat gólommal én is hozzájárultam a Vardar győzelméhez. Ilyen a sport, a körforgás része a nagy játszmának.”

Moraes bízik abban, hogy új közösségétől minden támogatást meg fog kapni, annak pedig különösen örül, hogy Veszprémbe költözése előtt Szkopjéban mostani mestere, David Davis is a szakmai stáb tagja volt.

Jobbnál jobb játékosai vannak a Telekom Veszprémnek, itt aztán nincs olyan poszt, ahol ne alakulna ki versenyhelyzet. Ezért is gondolom úgy, hogy küzdelmes évek várnak rám, de a kemény munkától soha nem riadtam vissza, és ezt Veszprémben is bizonyítani fogom” – hangsúlyozta Moraes, aki szerint Veszprém kedves és szép város, Budapest pedig gyönyörű.

Ehhez csak annyit, hogy az értékes kézilabdázó rossz emlékkel távozott Dél-Amerikából, mert ő, és vele együtt a Barcelonában szereplő ex-szegedi Thiagus Petrus is tagja volt annak a brazil válogatottnak, amelyik minap a Pán-Amerikai Bajnokságon hatalmas meglepetésre 32-29-re kikapott Chilétől, majd a harmadik helyen végzett. A favorit brazilok fiaskójának pedig az lett a következménye, hogy a magyar válogatott közvetlenül már nem juthat el az olimpiai selejtezőre, a tokiói részvételért nehéz akadálypályát kell teljesítenie.

Forrás: Szpress Hírszolgálat

Fel