Kézilabda

Távozik a Veszprém csapatkapitánya

Jövőre elhagyja a Telekom Veszprém férfi kézilabdaklubot a csapatkapitány Rasmus Lauge Schmidt.

    A klub hétfői tájékoztatása szerint a dán balátlövő 2023 nyarától nevelőegyesületében, a Bjerringbro-Silkeborg Handboldban folytatja pályafutását.


    Az Európa-bajnok légiós 2019 nyarán igazolt Veszprémbe, majd tavaly további kettő plusz egy évre kötelezte el magát az egyesülethez. A szerződésébe – az ő kérésére, még a koronavírus-járványra való tekintettel – bekerült egy záradék, melynek értelmében 2023 nyarán visszatérhet Dániába. A 30 éves játékos úgy döntött, hogy élni kíván ezzel az opcióval.


    Bár Rasmus Lauge veszprémi pályafutását súlyos sérülések nehezítették, két SEHA-liga címet és egy Magyar Kupát nyert, és eddig 78 mérkőzésen 212 gólt szerzett.


    “Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy mindenhol jó, de a legjobb otthon. Főleg ott, ahol minden elkezdődött” – jelentette ki a balátlövő. – “Nagyon megszerettem a Veszprémet, a várost, a Balatont és környékét, az országot, de leginkább a szurkolókat. Még sok munka vár ránk. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy a lehető legtöbb trófeát hódítsuk el az idén és a következő szezonban, köztük a legfontosabbat is” – tette hozzá.

Fel