Connect with us

Kosárlabda

Szerdától edzőtáborban a 3×3-as női kosárválogatott

Szerdától edzőtáborban a 3×3-as női kosárválogatott


Az olimpiai selejtezőre készülő 3×3-as női kosárlabda-válogatott szerdától szombatig összetartáson vesz részt a szövetség székesfehérvári edzőközpontjában.

    A wbasket.hu szaklap tájékoztatása szerint a keretet nyolc játékos – Bach Boglárka, Bozóki Bettina, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Medgyessy Dóra, Papp Dia, Theodoreán Alexandra és Szabó Fanni – alkotja. A szintén kerettag Goree Cyesha és Török Ágnes a héten a szlovákiai Eb-selejtezőre készülő 5×5-ös válogatottal dolgozik.


    Károlyi Andrea szövetségi kapitány elmondta, a 3×3-as válogatott novemberi összetartása elmaradt, de a közelgő olimpiai selejtező miatt immár elengedhetetlen a közös munka.


    “Nyáron dolgoztunk együtt utoljára, így azt a munkát folytatva a 3×3-as emlékek felfrissítése a cél. Ahhoz képest, hogy nem volt semmilyen versenyünk, fantasztikus edzőtáborunk volt nyáron, elképesztő, ahogy a csajok dolgoztak, és ezt szeretnénk folytatni. Már nagyon várják, hogy jöjjenek az edzőtáborba, ami egyben jó kikapcsolódás is lesz számukra az 5×5-ös kosárlabdából” – fejtette ki a szakvezető.


    A februári program után legközelebb a tervek szerint május 10-én, az NB I-es idény után találkozik a csapat, amely először egy hazai rendezésű tornán vesz részt. Május 21. és 23. között Franciaországban szerepel a válogatott, majd onnan utazik el a grazi olimpiai selejtezőre. A húsz csapatot felvonultató ausztriai torna május 26-tól 30-ig tart, majd a következő hétvégén lesz a magyarországi hatcsapatos olimpiai pótselejtező.


    A grazi selejtezőn magyar részről csak a nők lesznek érdekeltek, akik csoportjukban Hollandiával, Észtországgal, Fehéroroszországgal és Srí Lankával csapnak össze. Ezen a tornán három tokiói kvótát osztanak ki.


    Az utolsó egy-egy kiadó olimpiai hely az egyenlőség jegyében rendezett hazai pótselejtezőn talál gazdára, ahol hat-hat gárda verseng. Itt a magyar férfi és – ha Ausztriában nem szerez kvótát – a női együttes is szerepel majd.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kosárlabda