Connect with us

Vízilabda

Szabó Zoltán szerint sok problémát kell megoldani, hogy folytatódjon a vízilabda-idény

Szabó Zoltán szerint sok problémát kell megoldani, hogy folytatódjon a vízilabda-idény


A férfi vízilabda ob I-ben szereplő Szegedi VE vezetőedzője szerint sok problémát kellene megoldani ahhoz, hogy folytatódjon a bajnokság, ráadásul bármilyen döntés is születik, érdekek fognak sérülni.

    Szabó Zoltán az M1 aktuális csatornának mindezek mellett elmondta, egyelőre csak szárazföldi edzéseket tudnak tartani, ugyanis az uszoda továbbra is zárva tart, talán május utolsó harmadában térhetnek vissza a vízbe.


    A szakember megjegyezte, más sportágakkal ellentétben a vízilabdában olyan mozgások vannak, amiket az ember nem használ a mindennapokban, így egy ilyen hosszú kihagyás alatt izomcsoportok épülnek le. Éppen ezért szerinte egy játékos, egy csapat, öt-hat hét alatt kerülhet olyan állapotba, ami a magyar élvonal színvonalától elvárható.


    Hozzátette, a tervek, miszerint nyáron lennének mérkőzések, mindenképpen egy jó lehetőség, és az “uborkaszezont” is jól ki lehetne így használni. A szövetség egy hét múlva dönt majd a lehetséges folytatásról, de Szabó Zoltán szerint számos problémát kell majd megoldani, mint például a lejáró szerződésű játékosok helyzete.


    “Nincs jó megoldás, érdekek fognak sérülni. Azt gondolom, a legkevésbé rosszat kell választani” – fűzte hozzá.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Vízilabda