Connect with us

Kézilabda

Szabó Edina távozott az érdi női kézilabdacsapat vezetőedzői posztjáról

Szabó Edina távozott az érdi női kézilabdacsapat vezetőedzői posztjáról


Szabó Edina tíz év után távozott az Érd női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról.

    “Az Érdi Sport Kft. finanszírozási feltételei a jövőben megváltoznak. Ezért nemcsak a profi játékosokkal, de – szakmai döntés alapján – az edzőpárossal is szétválnak útjaink” – áll a gazdasági társaság közösségi oldalán megjelent keddi közleményben.


    A Szabó Edina, Rácz Mariann edzőpáros 2010 óta hatszor vezette bajnoki bronzéremig a csapatot, amely ebben az időszakban négyszer végzett dobogós helyen a Magyar Kupában.


    “Minden körülményt figyelembe véve, nem tudunk, és nem is akarunk a jövőben többségében külföldi és költséges hazai játékosokból álló, megfizethetetlen csapatot fenntartani. Ezt a veszélyhelyzet kialakulása miatt változó piaci körülmények és a kézilabdacsapatot fenntartó önkormányzat forrásai sem teszik többé lehetővé” – áll a közleményben.


    A cég leszögezte, hogy a csapat a továbbiakban is az élvonalban szerepel, a rövid távú cél pedig az Érdi Sport Kft. működésének stabilizálása, a rendelkezésre álló pénzeszközök racionális és takarékos felhasználása, valamint az újrakezdés előkészítése.


    Hosszú távon az eddigiekkel szemben az elsődleges cél a tehetséges érdi fiatalok, az utánpótlás szakszerű nevelése lesz.


    A gazdasági társaság vezetése hétfőn megkezdte a tárgyalásokat egy olyan szakmai stábbal, amely a felvázolt célok és finanszírozási feltételek mellett garanciát tudnak nyújtani az utánpótlás-nevelés valódi megteremtéséhez, az érdi kézilabda fokozatos üzleti alapokra helyezéséhez, a szponzorok, támogató partnerek bevonásához és az új játékoskeret kialakításához. A további részletekről a jövő héten adnak tájékoztatást.


    Szabó Edina április 15-én jelentette be, hogy anyagi okok miatt az érdiek felnőtt keretének minden tagjával közös megegyezéssel szerződést bontottak.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda