Connect with us

Kézilabda

Sterbik Árpádot a kapuban már valószínűleg nem láthatják a szurkolók

Sterbik Árpádot a kapuban már valószínűleg nem láthatják a szurkolók


Még ha folytatják is a szezont, a kapuban már valószínűleg nem láthatják a szurkolók Sterbik Árpádot, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának világklasszisát.

    A 40 éves zentai születésű hálóőr – aki már korábban bejelentette, hogy az idény végén befejezi játékospályafutását – erről a Kossuth Rádiónak beszélt, valamint felelevenítette pályafutása legszebb pillanatait, első helyen mindjárt azt, amikor 2001-ben Veszprémbe szerződött. Rögtön első évében közel került nagy álmához, a Bajnokok Ligája-győzelemhez, a Magdeburggal szemben azonban alulmaradt a gárda – idézte fel.


    Három évet töltött Veszprémben, majd a Ciudad Realhoz igazolt.
    “Ott gyakorlatilag egy világválogatottat raktak össze, és nagyobb esélyt láttam elérni a célomat, mint a veszprémi kerettel, ezért léptem tovább” – mondta Sterbik, aki 2012-ig játszott a spanyol fővárosban, 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben is felért a csúcsra az együttessel, ráadásul 2005-ben a világ legjobb játékosának választották.


    Mindeközben a spanyol válogatottban is játszott, világ- és Európa-bajnoki címet ünnepelhetett.


    Ezt követően a másik spanyol sztárcsapatban, a Barcelonában szerepelt, két évvel később pedig a macedón Vardar Szkopje játékosa lett. Utóbbival is megnyerte a Bajnokok Ligáját, a 2017-es kölni négyes döntőnek pedig a legértékesebb játékosa lett.


    Sterbik Árpád 2018-ban igazolt újra a Veszprémhez, az elmúlt idényben a magyar csapattal is közel került a BL-trófeához, de a négyes döntőben ő és Nagy László is megsérült, az együttes pedig kikapott a fináléban.


    “Tavaly nagyon megértünk a BL-sikerre, de nem sikerült. Ez a járvány pedig most egy kicsit keresztbetett az utolsó szezonomnak” – mondta a kiváló kapus, aki a jövőben várhatóan kapusedzőként dolgozik majd a klubnál.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda